RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS vil gjeninnføre bonus for privatpersoner

Oslo (NTB): Konkurransetilsynet godkjenner bonusprogrammer for flyselskapenes bedriftskunder innenlands. Nå vil SAS gjenoppta kampen for innenriks bonuspoeng for privatpersoner.

SAS-direktør Stein Bemer mener de politiske argumentene som førte til at SAS måtte fjerne bonusprogrammet på innenriksreiser i 2002, ikke lenger holder vann, skriver Dagens Næringsliv.

Grunnen til at programmet den gang ble avviklet, var at staten ønsket å gi nykommeren Norwegian en fair sjanse til å etablere seg i det norske markedet.

Tirsdag kom imidlertid Konkurransetilsynet med beslutningen om at bonusprogrammene SAS Credits og Norwegian Reward, som er rettet inn mot bedriftsmarkedet, ikke er konkurransevridende og derfor kan godkjennes.

Bemer sier til DN at det norske innenriksmarkedet er helt annerledes i dag enn da tilsynet satte foten ned for bonusprogrammet i 2002.

Norwegians markedsdirektør Åsta Braathen sier at de er for at forbudet opprettholdes: - Gjeninnføres dette, betyr det dyrere billetter for kundene. Å drifte et bonusprogram koster penger, og et sted må pengene tas inn, sier Braathen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere