RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satellitt-kontrakt til Nera

Sist oppdatert:
Neras datterselskap Nera Broadband Satellite har fått kontrakt med Shin Satellite. Kontraktsverdien er på 125 millioner kroner
Nera ASA har gjennom sitt heleide datterselskap Nera Broadband Satellite inngått kontrakt med Shin Satellite om levering av gateways til bruk i bredbåndskommunikasjon via satellitt. Kontrakten har en samlet verdi på rundt 125 millioner kroner.

Shin Sat leverer lavkostnads bredbåndstjenester i Asia Pacific-regionen gjennom iPSTAR-systemet.

– Denne avtalen utgjør en ny milepæl for Nera. iPSTAR er et innovativt prosjekt og kontrakten som nå er inngått viser at Nera har en ledende teknologisk posisjon i dette markedet. Vi har stor tro på en bredbåndsstruktur basert på satellittkommunikasjon som en viktig og integrert del av det totale tilbudet for bredbåndskommunikasjon. Med den nåværende situasjonen i telekommarkedet er det også svært viktig for Nera delta i prosjekter i denne størrelsesorden, skriver konsernsjef Bjørn Ove Skjeie i Nera i en melding

Kontrakten ble inngått i desember i fjor og er tatt med som ordreinngang i 2002.

Neras nye kontrakt med Shin Satellite omfatter 18 gateways. Etter gjeldende plan for utrullering av iPSTAR skal disse installeres i 2003, i påvente av oppstart av kommersiell drift av iPSTAR-1-satellitten tidlig i 2004 i utvalgte asiatiske markeder, som Thailand, Vietnam, India, Kina, Taiwan, Korea, Japan, Australia, New Zealand, Indonesia, Filippinene, Malaysia og Kambodsja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere