Satellitten har truffet jorden

Foto: HO (Afp)

NASA tror den oppbrente satellitten landet i Stillehavet.

24.09.11 15:31

NASA anslo at satellitten UARS ville innta atmosfæren en gang mellom klokken 05.23 og 07.09 lørdag, norsk tid, melder CNN.

Lørdag ettermiddag bekrefter NASA at satellitten kom inn i atmosfæren ved 07-tiden norsk tid over Stillehavet. De har ikke klart å tidfeste det nøyaktige klokkeslettet for når satellitten falt ned på jorden, og vet heller ikke nøyaktig hvor alle delene landet.

- Kan ha truffet Canada
Ifølge ubekreftede meldinger skal noen satellittdeler ha blitt spredt utover et sted i Canada.

Det har nemlig vært flere meldinger på Twitter om at satellittdeler har falt over den kanadiske byen Okotos, som ligger sør for Calgary, melder Sky News.

26 satellittdeler
Satellitten på seks tonn er det største romfartøyet som har falt ukontrollert fra himmelen på 32 år. Det meste av den brant opp på veien, men det er anslått at cirka 26 deler - med en totalvekt av cirka 530 kilo - ble spredt over en strekning på 400 kilometer.

Det er størst sjanse for at satellitten falt i havet, av den enkle grunn at 75 prosent av jordens overflate er dekket av hav. Sjansen for at noen skal bli skadet av en satellittbit er anslått til 1 av 3200. Det betyr at for hver og én av oss er grunnen til engstelse statistisk sett enda mindre, en til 1.000.000.000.000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.