RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på Damer A

Sist oppdatert:
Arne Berger tar over som hovedtrener for Damer A i Vålerenga Fotball de to neste sesongene. - Vålerenga har mye bra på gang på dame/jentesiden, og jeg er glad for å få ansvar inn mot den satsingen som nå kommer, sier Arne Berger.

Berger (49) har tidligere trent Gjelleråsen opp på øverste nivå på damesiden. Videre har han trent Linderud/Greis damelag opp i divisjonene over flere sesonger, og han har vært sportslig leder for Asker kvinnefotball, hvor han også arbeidet med å utvikle junior- og rekruttarenaen i klubben. I tillegg har Berger vært trener for Skeids junioravdeling på herresiden, og de siste par sesongene har han vært sentral i fremgangen for herrelaget til Veitvet.

- Arne Berger er en rutinert og dyktig trener. Han har levert resultater hele veien, og er et godt trenernavn i fotball-Oslo. Vi er sikre på at Arne Berger og hans team vil være med på å løfte toppnivået på damesiden i Vålerenga. Vi vi har ambisjoner på vegne av damefotballen i Vålerenga, og vi vil nå jobbe hardt for å komme oss opp på et høyere nivå, samtidig som vi skal utvikle hele dame/jentefotballen i klubben. Berger blir en viktig bidragsyter for å få til dette, sier Runar Kvernen, leder av Damestyret i Vålerenga Fotball.

Vålerenga Fotball har som mål å rykke opp til 1.divisjon med Damer A i 2008. I 2007 kom laget til kvalik, men maktet ikke opprykk. Damestyret har satt som mål at Vålerenga skal etablere seg i toppen i norsk damefotball, steg for steg, og med jevn og god utvikling på hele dame/jentesiden. Det er nå nedsatt et prosjekt som skal arbeide for å utrede hvilket økonomisk grunnlag det er for damefotballen, i samarbeid med markedsavdelingen på elitesiden i klubben. Satsingen må ta hensyn til dette. Tanken er at Vålerenga kan ha mye å tjene på en dame/jenteside som er i toppen, og som bidrar til å gjøre klubben enda mer unik og ledende.

- En tøff utfordring. Men det er god støtte i hele klubben for arbeidet med å utvikle dame/jentefotballen, og vi tenker langsiktig og tålmodig. Det øker sjansen for å lykkes, og for at vi når varige resultater, sier Runar Kvernen.

- Vålerenga har et enormt potensiale. Dette er en klubb som utmerket godt kan makte å få til to lag i toppen, ett på herresiden og ett på damesiden. Det er veldig spennende å få være med på på det som nå skjer. Kravene til fremgang og resultater er tydelige, og det legger et press på meg som jeg liker, sier Arne Berger.

Arnt Ivar Kristiansen blir med i trenerteamet som assistenttrener med hovedoppgave spillerutvikling. Kristiansen har over flere sesonger vært engasjert som talenttrener på guttesiden i Vålererenga, og han har vært trenerkoordinator og utreder i forbindelse med sportsplaner for klubben. Med i teamet blir også Robert Klarholm, også han fra Veitvet, som assistent for Arne Berger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere