RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på ferskingene

Sist oppdatert:
To børsdebutanter har kommet inn i varmen som Paretos favoritter.
Meglerhuset benyttet julen til å rydde i sin portefølje over favorittaksjer. Flere nykommere har blitt funnet verdige og dermed har gamle travere måttet vike plass.

Sterk oppgang

I desember steg Pareto-porteføljen med 11,9 prosent, mens hovedindeksen steg 6,6 prosent. Pareto traff godt med sin investering i Hydro. Etter at fusjonen ble kjent steg aksjen 29,4 prosent og valget om å ha dobbel vekting i aksjen var vellykket.

Oppdrettselskapet Austevoll Seafood fikk et løft på 13,2 prosent, mens Petroleum Geo Service steg 9,7 prosent.

Investeringen i Fast var også vellykket med 9 prosent, mens Telenor steg 8,2 prosent. Seadrill, Trefoil, Sparebanken Vest og Eitzen Chemical klarte ikke følge i samme tempo selv om aksjene gjorde det sterkt.

Bytter ut aksjer

I januar har Pareto valgt å bytte ut Fast med Tandberg Television etter at selskapet vant en viktig HD-kontrakt. Meglerhuset tror dette er bare starten på en rekke nye kontrakter. Austevoll må vike for å gi plass til Northland Resources, selv om oppdrettselskapet gjorde det sterkt.

Nykommeren Faktor Eiendom blir trukket frem som en klar favoritt etter at aksjen falt 15 prosent siden børsnoteringen i desember. Pareto var en av rådgiverne i forbindelse børsnoteringen og har et kursmål 55 kroner per Faktor-aksje.

Alle aksjene får lik vekting på en tiendedel hver.

Paretos januaraksjer

* Seadrill
* Petroleum Geo Service
* Norsk Hydro
* Trefoil
* Northland Resources
* Telenor
* Tandberg Television
* Eitzen Chemical
* Sparebanken Vest
* Faktor Eiendom

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere