RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på Fredriksen

Sist oppdatert:
Et meglerhus anbefaler kundene sine å satse på John Fredriksens riggigant. Les mer her:
Pareto venter at en avklaring i forbindelse med Smedvig-budet vil komme snart.
Det pliktig budet på Smedvig utløper i dag og meglerhuset nevner at det amerikanske riggselskapet Noble har en nøkkelrolle i den forbindelse.

Pareto mener Nobles eierandel i Smedvig vil koste SeaDrill rundt 1,1 milliarder dollar og poengterer at John Fredriksens riggselskap har 600 millioner dollar i en ubrukt trekkfasilitet. De resterende pengene for et eventuelt oppgjør til Nobel er ventet å komme gjennom en emisjon, skriver Pareto i analysen.

SeaDrill har flere ledige rigger og boreskip klare for å sluttes i 2006 og selskapet er optimistiske med tanke på å sikre lange kontrakter for majoriteten av nybyggene.

Lange kontrakter kan gi en omstrukturering av gjeldsituasjonen og kan medføre tilbakebetaling til aksjonærene. Dette er en løsning som ved flere anledninger blitt antydet av ledelsen i SeaDrill.

Vi venter i følge estimatene for 2008 at inntjening pr aksje (EPS) vil nærme seg 10 koner og at EPS for 2009 å toppe 20 kroner. En stor del av inntjeningen i 2009 er støttet av langsiktige kontrakter som inngås de neste seks til tolv månedene.

Meglerhuset venter også at SeaDrill vil fortsette den aggressive vekststrategien og at det vil gi ytterligere oppside i estimatene.

Oppsummering:
Anbefaling:Sterk Kjøp
Kursmål: 18 USD (118 kroner)
Meglerhus: Pareto Securities
Dato: 31. mars 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere