RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på gull i Kenya

Sist oppdatert:
IGE slår seg sammen med et britisk selskap og skal lete etter gull i Afrika.
International Gold Exploration har inngått et samarbeid med det britiske selskapet Goldplat om å utvinne gull i Kenya.

Selskapene spytter inn 400.000 dollar hver og vil eie hver sin halvdel i det nye selskapet. Sammen skal de utvinne ti gullfunn i Kenya som strekker seg over 14 kvadratkilometer. Det er gjennom IGEs konsesjon i Lolgorien som er over hele 325 kvadratkilometer.

IGEs innskudd i det nye selskapet skjer gjennom å overføre produksjonsutstyr til en samlet verdi på 400.000 dollar.

Lolgorien er en av syv konsesjoner IGE har i Kenya og IGEs langsiktig mål er å definere ett eller flere gullmineralisering som kan drives med storskala åpen gruvedrift. De gullfunnene i Lolgorien som inngår i avtalen gjelder ikke i planen om åpen gruvedrift.

Goldplat er et britisk selskap som er notert på AIM i London og er et rendyrket produksjonsselskap inn gullproduksjon i Sør-Afrika og Ghana. De er spesialister på å utvinne gull fra smale underjordiske årer.

IGE skriver i en børsmelding at avtalen skaper gode forutsetninger for synergier mellom IGE som har spesialisert seg på prospekteringer samt Goldplat som fokuserer på produksjon. Det åpnes også for at samarbeidet kan omfatte andre områder i Afrika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere