RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på komprimert naturgass

Sist oppdatert:
Statoil har sammen med rederiene Teekay Shipping og Leif Höegh etablert et nytt selskap som skal kommersialisere nye konsepter for frakt av komprimert naturgass
Det nye selskapet Compressed Energy Technology AS (CETech) eies med nye andeler av de tre selskapene som alle har interesser inne naturgass, Statoil som selger og befrakter, og Teekay og Leif Höegh som skipseiere.

CETech skal satse på kommersialisering av nye konsepter for skipsfrakt av naturgass under høyt trykk (Compressed Natural Gas - CNG).

- Markedsstudier viser at CNG-skip vil kunne utfylle transportbehov der olje- og naturgassfeltenes størrelse og geografiske beliggenhet ikke gir lønnsomhet basert på tradisjonelle rør- og LNG-løsninger (Liquified Natural Gas), skriver selskapene i en felles pressemelding.

CETech er resultatet av et toårig forsknings- og utviklingsprosjekt sammen med forskningsavdelingen i Det Norske Veritas - DNV Research.

Prosjektet har avstedkommet flere teknologiløsninger som er søkt patentert.

Frakt av naturgass under høyt trykk i spesialbygde CNG-skip, muliggjør lasting av gass på feltet og transport til markedet uten investeringer i rørledninger eller LNG-anlegg. Forenklede mottaksterminaler og lavere energitap ved kompresjon enn ved nedkjøling til LNG, gir også betydelig økonomisk gevinst, skriver selskapene.

Markedspotensialet for CNG er forventet å være økonomisk regningssvarende innenfor et fartsområde på 300 til 2000 nautiske mil med produksjonsvolumer i området 0,5 til 3 milliarder standard kubikkmeter pr. år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere