Gå til sidens hovedinnhold

Satser på kvinner og ungdom

Høyrepolitiker Astrid Arnslett fra Manglerud klargjør kvinner og ungdom for neste års parlamentsvalg i Indonesia.

MANGLERUD: Det er mange som sier at det er viktig å få inn ungdom og damer, men det er langt fra at noe sånt blir sagt til at de faktisk blir valgt, sier Astrid Arnslett, som mange kjenner fra bydelsutvalget i Østensjø.

Hun har nylig vært i Indonesia, sammen med tre andre kollegaer fra Høyre, og holdt kurs i mediehåndtering og tale- og debatteknikk for en gruppe ungdommer og en gruppe kvinner.

Ny start

Indonesia er et gjennomkorrupt land, og derfor er det viktig å satse på kvinner, men og særlig ungdom som ikke har samme forhold til politikk som de voksne, sier Arnslett.

Det begrunner hun med at landet er et svært nytt demokrati, som etter hundrevis av år med okkupasjon og diktatorstyre nå er i ferd å med å bli med demokratisk.

Vi merket det ved at kvinner som har jobbet i 20 år i frivillige organisasjoner og som så langt har klatt politikken være nå oppsøkte oss. Det var veldig gøy å se ar de som ikke før har villet gå inn i politikken nå vil, fordi de ser reelle muligheter til å få til noe, sier Arnslett.

Delegasjonen besøkte også media, næringsliv og den norske ambassaden for å danne seg et bilde av det som skjer i Indonesia nå.

Is i magen

Jeg har nok mer tro på valget i 2014, for da får folk kaste dem som de selv har valgt. Når man jobber med prosjekter som dette gjelder det å ha is i magen og kunne tenke langsiktig, sier Astrid Arnslett.

Høyre har valgt å jobbe med det Arnslett kaller "reformvingen" i partiet Golkar.

Vi kunne sikkert funnet et parti som er mer likt Høyre, men vi har valgt et parti som har reelle muligheter til å få inn folk i parlamentet. Journalister jeg snakket med mente at 7-8 av de 38 partiene kommer inn, forklarer Arnslett.

Mye likt

Indonesia er et land med store kontraster mellom fattig og rik.

Noen steder er sakene man er opptatt av rent vann og strømforsyning, og selv om dette ikke er de samme sakene jeg jobber med hjemme, viser det jo at man ønsker å påvirke å endre noe lokalt.

Hva liker du selv best ved å være lokalpolitiker?

Den største gleder med å jobbe med lokalpolitikk er at det er kort vei fra idé til noe blir satt ut i praksis, kontra det å jobbe på nasjonalt nivå, sier Astrid Arnslett.

Rollelek

Nå er Astrid Arnslett vel hjemme på Manglerud, men hun har forpliktet seg til å følge opp noen av de politikerne hun traff i Indonesia ved hjelp av e-post.

Alle damene fikk tilbud om en mentor som skal følge dem frem mot valget neste høst. På dager det går litt tyngre er det spesielt viktig å ha et nettverk.

Hun forteller også at opplegget med mye interaksjon og deltakelse var fremmed for indoneserne.

De er vant med å reise på seminar med 40 foredrag på en helg, så dette var nytt for dem

Men kursdeltakerne var modige og kastet seg inn i både rollespill og diskusjoner med den største selvfølgelighet.

Det var ganske moro å se, for de reagerte akkurat som om vi skulle skolert et lokallag her hjemme, sier Arnslett.

Det er ikke første gang høyrekvinnen legger ut på langtur med demokratijakken på. Gjennom Europeisk Ungdom har hun blant annet vært med på å holde jenteseminar i Midtøsten, og hun har vært med å holde kurs i konflikthåndtering i samme område i regi av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat