*Nettavisen* Nyheter.

Satser på ladyboys

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM (Reuters)

- Jeg er veldig glad, sier nyansatte Chayathisa Nakmai (24).

13.02.11 16:19

(SIDE2:) Det thailandske flyselskapet PC Air vil skille seg ut ved å bruke transseksuelle.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Da jeg fikk vite at jeg hadde fått jobben begynte jeg å gråte for jeg ble så lykkelig. Jeg hadde sendt mange søknader til en rekke flyselskap, sier Chayathisa Nakmai.

Vil skille seg ut
PC Airs egentlige plan var å ansette tradisjonelt med både kvinnelige og mannlige kabinansatte. Men dette endret seg da selskapet fikk en storm av søknader fra transseksuelle.

Det nye selskapet skal i lufta i april, og mottok mer enn 100 søknader fra transvestitter og transseksuelle da de utlyste ledige stillinger. Flyselskapet skal fly til Sør-Korea, Hong Kong, Singapore og Kina.

Dette fikk PC Air-sjefen til å tenke annerledes, og de ønsker nå å skille seg ut fra sine konkurrenter ved å ansette transeskuselle, også kalt «ladyboys». Kvalifikasjonene er de samme for alle søkere, og inkluderer også at den ansatte må være feminin og attraktiv.

Selskapet har ansatt fire transseksuelle i staben, skriver Reuters.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Chaiwat Subprasom

Må bevise
Transseksualitet er mer synlig og akseptert i Thailand, sammenlignet med mange andre deler verden. I kosmetikkbransjen og helsebutikker er det stort sett alltid ansatt en ladyboy, skriver nyhetsbyrået.

Transseksuelle er likevel ikke offisielt anerkjent som kvinner, og i identifikasjonspapirene vil det alltid stå «mann».

Selv om PC Air sier det jobber for likestilling, bruker de lenger tid på å ansette en transseksuell.

- Når det gjelder mannlig kabinpersonal, hvis jeg ikke ønsker å ansette dem, er det på grunn av deres holdning eller deres karakter. Blant det kvinnelige kabinpersonalet ansetter vi dem ikke hvis de ikke har tålmodighet eller hvis personligheten ikke kvalifiserer. Når det gjelder transseksuelle kan vi ikke bare bruke kun fem eller 10 minutter med dem. Vi må tilbringe hele dagen med dem for å se at de har de feminine trekkene, sier PC Air-president Peter Chan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.