RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på Nera, dropper Ekornes

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities satser på oppgang i markedet, og tar inn Nera og Bjørn Over Skjeie i sin anbefalte portefølje. Mer defensive Ekornes tas ut
- Markedene styres om dagen på nyheter fra konflikten i Irak. Siste nyheter er at amerikanske styrker er inne i Bagdad og at britiske styrker er i ferd med å ta kontroll over Basra. Saddam-lojale styrker synes ikke å kunne stoppe koalisjonens fremrykking. Dette taler for mindre krigsfrykt enn tidligere og vi velger derfor å ta inn Nera som en mer aggressiv aksje enn Ekornes, skriver Gjensidige NOR Equities i en kommentar til sin ukentlige aksjeportefølje.

I tillegg til nykommeren Nera, består porteføljen av BNbank, Orkla, Telenor, Norsk Hydro og Prosafe.

Den siste uken steg portefølje med 1,16 prosent, mot 1,78 prosent for Oslo Børs hovedindeks. Siden nyttår har porteføljen imidlertid gjort det klart bedre enn indeksen, med et fall på 0,4 prosent, mot minus 6,9 prosent for hovedindeksen.

Valget av Nera begrunnes med at aksjen har mer å gå på ved en reprising av markedet på avklaring i Irak.

- Nera har nylig annonsert kostnadskutt, og selv om selskapet sliter med et tøft marked og har fått mye kritikk for å bruke kontantene som sovepute tror vi markedet undervurderer kostnadskuttene, skriver meglerhuset.

Verdiene i Nera vurderes til rundt 13-14 kroner pr. aksje basert på dagens kurser og estimater.

Kursmål for april 2003 er 12 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere