RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på nytt skipskonsept

Sist oppdatert:
Rederikonsernet Teekay går nå sammen med japanske Marubeni og satser på mindre skip for frakt av naturgass.
Hittil har Teekay i likhet med de andre shippingaktørene i markedet for frakt av flytende naturgass satset på store skip, men nå ser rederiet også et potensial i mindre skip for frakt av naturgass.

Teekay har fått med seg japanske Marubeni i å gå inn i en strategisk allianse med selskapet Sea NG som har utviklet et konsept for frakt av mindre mengder av naturgass under trykk.

Partnerskapet skal kommersialisere bruken av Sea NGs Coselle-system for frakt av gass under trykk. Konseptet er tenkt brukt til distribusjon av gass til mindre havner og øysamfunn hvor det ikke er tilgang på gassrørledninger fra de store importterminalene som i dag betjenes av konvensjonelle LNG-skip.

Coselle-designet er beregnet på frakt av volumer på 30 til 700 millioner kubikkfot eller 1 til 20 millioner kubikkmeter over distanser på 175 til 1.300 nautiske mil. Designet er også sett for seg brukt i forbindelse med produksjon av mindre gassfelt.

Sea NG har allerede fått godkjent konseptet av klasseselskapet American Bureau of Shipping. Systemet er basert på lagring av gassen ombord under høyt trykk i smådiameter rør. Gassen vil kunne losses fra skipene direkte inn i rørsystemer ved havn eller via bøyer hvor det ikke finnes tilgjengelige havner.

Flere prosjekter skal allerede være under utvikling i flere land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere