RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på oljeproduksjon

Sist oppdatert:
Den høye oljeprisen har fått Kjell Inge Røkke og Aker-systemet til å innse at det er gode penger å tjene der. Nå satser de på flytende oljeproduksjon i et nytt, børsnotert selskap
Det er Dagens Næringsliv som skriver at Kjell Inge Røkkes Aker-system utvides med flytende oljeproduksjon, når de nå starter selskapet Aker Floating Production. Selskapet kan bli det syvende børsnoterte selskapet i Aker.

Det er den rekordhøye oljeprisen og det stadig økende energibehovet som har gjort det attraktivt for Røkke å kaste seg på oljeproduksjon. Med seg på laget har konsernsjef Leif-Arne Langøy fått de to offshoreveteranene Svein Olsen og Arne Hyggen Tørnkvist.

- Vi ser at energibehovet er stort og stigende. Samtidig skjer mer og mer av oljeutvinningen på dypt vann. Dette vil øke. Vi tror markedet vil trenge kapasitet til å produsere denne oljen, sier konserndirektør Martinus Brandal, som har hatt ansvar for prosjektet internt.

Ifølge DN er tanken at Akers samlede ressurser og kapasitet innenfor ingeniørfag og teknologi skal garantere at produksjonsanleggene blir levert som planlagt.

Ifølge Brandal ser de for seg markeder i Asia, Vest-Afrika og Brasil som aktuelle, og aktuelle kunder er oljeselskaper med liten egen kompetanse på flytende produksjon.

- Vi skal gjennomføre prosjektene, eie og drifte disse flytende produksjonsanleggene selv, sier Brandal.

Fra før er norske selskaper som Bergesen Worldwide Offshore, Petroleum Geo-Services, Fred. Olsen Production, Prosafe og SeaDrill engasjert i flytende oljeproduksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere