RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på Røkke

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra har fortsatt tro på oppgang på børsen. Meglerhuset tar inn Kjell Inge Røkkes Aker Kværner som en av favorittaksjene i ukesrapporten
Meglerhuset Terra er ute med sin ukesrapport for denne uken. I ukesrapporten samler meglerhuset sine aksjefavoritter innen ulike sektorer. Rapporten reflekterer også meglerhusets aksjesyn.

I forkanten av tallene til IT-selskapet Ementor, velger Terra å ta ut aksjen. Ementor kommer med resultater for fjerde kvartal torsdag. I stedet satser Terra på Kjell Inge Røkkes Aker Kværner.

- Fra vår strategirapport og tidligere rapporter skulle det være velkjent at vi ser på energisektoren og spesielt offshore/oil service som stedet å være hvis man vil slå Oslo Børs i år. Etter at Aker Kværners planer om en refinansiering og oppsplitting av selskapet ble kjent steg kursen i forrige uke nærmere en tikroning, men vi mener at det fortsatt er mer å gå på etter hvert som analytikerne får oppjustert sine analyser og kursmål. Aksjen er derfor fortsatt vårt foretrukne konjunktur-bet på Oslo Børs, med Norske Skog som en god nummer to, skriver Terra i ukesrapporten.

Terra mener at likviditetseffekten vil holde børsen oppe også fremover.

- Selv med en korreksjon på fredag ser vi foreløpig ikke den store korreksjonen mange har fryktet. Til det er likviditetseffekten for sterk (se uken som gikk), og våre kursmål står derfor fast. Et noe mer avventende marked kan man likevel vente siden knalltall i USA ikke drar markedet videre. Denne uken er også preget av den berømte ketchup-effekten hvor alt kommer på en gang. Det er både den største resultatuken og det er et vell av makronyheter som strøs ut hver dag. Det kan derfor bli både postive og negative overraskelser, selv om resultatene fortsatt ventes i overkant av konsensus. Det er olje-, farmasi og noe IT-fokus, skriver Terra i sin ukesrapport.

Dette er Terra-porteføljen:

* Telenor
* Smedvig
* Fred Olsen Energy
* Aker Kværner
* Axis-Shield
* Storebrand

Avkastning:

Porteføljen: 3,5 % i forrige uke, 12,5 % hittil i år.
Hovedindeksen: 1,4 % i forrige uke, 8,6 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere