RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på SeaDrill

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets har fortsatt troen på John Fredriksens SeaDrill og hever kursmålet til 75 kroner pr. aksje. Les mer her
Selv om meglerhuset tok SeaDrill ut av sin ukesportefølje denne uken har DnB NOR Markets fortsatt tro på John Fredriksens selskap. Aksjen ble tatt ut av porteføljen siden kursmålet var nådd og de valgte derfor å ta gevinst.

Det gamle kursmålet på 65 kroner pr. aksje blir erstattet av et høyere kursmål på 75 kr pr. aksje. Det er det sterke riggmarkedet som gjør at DnB NOR velger å heve forventningene til SeaDrill.

Meglerhuset venter at jack-up riggene skal få bedre kontrakter i den fremover og hever estimatene for jack-up ratene. Jack-up riggene til SeaDrill er ventet å gi bedre inntjening pr. aksjen i 2007 og 2008. Inntjeningen pr. aksje heves med 0,67 kroner og 0,75 kroner i henholdsvis 2007 og 2008.

I analysen skriver meglerhuset at salget av aksjene i Ocean Rig er positivt for selskapet og at gevinsten av salget utgjør 2,30 kroner pr aksje.

DnB NOR venter at kampen om Smedvig vil få en avklarering denne uken. Så lenge Noble ikke lar høre fra seg, anser meglerhuset at det mest sannsynlige utfallet av kampen er en splitting av Smedvig.

SeaDrill forlenget i desember i fjor fristen på å få bygget en ny semi rigg ved Daewoo verftet. DnB NOR venter at det kommer nyheter fra selskapet om dette nybygget og andre nybygg.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 75 kroner pr. aksje (3 mnd)
Meglerhus: DnB NOR Markets
Dato:16. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere