RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser på shipping og fisk

Sist oppdatert:
DnB Nor inntar nye kontinenter.
DnB NOR vil åpne filial i Santiago i Chile og representasjonskontorer i Pireus i Hellas og den indiske byen Mumbai, melder konsernet i en børsmelding tirsdag.

- Satsingen er en del av DnB NORs internasjonale vekststrategi. Etableringene styrker den lokale oppfølgingen av eksisterende kunder innen skipsfart, energi og fiskeri, samtidig som det åpner nye forretningsmuligheter for oss som bank, sier konserndirektør Leif Teksum.

Hellas

Kontoret i Pireus vil betjene skipsfartskunder i og utenfor Hellas. Innen skipsfinansiering er DnB NOR blant verdens ledende banker og opererer i et globalt marked. Hellas er verdens største skipsfartsnasjon, og DnB NOR har allerede i dag et betydelig antall greske kunder.

- Etableringen i Pireus styrker grunnlaget for videre vekst både i det greske skipsfartsmarkedet og internasjonalt, sier Teksum.

India

Kontoret i Mumbai vil primært betjene kunder innen
skipsfart og energi.

- India er en raskt voksende økonomi med en gjennomsnittlig årlig BNP-vekst de siste fem årene på rundt 7,8 prosent. DnB NOR betjener allerede i dag indiskbaserte selskaper innen skipsfart, offshore, logistikk og energi. Stadig flere norske selskaper etablerer seg i India og foretar investeringer på DnB NORs satsingsområder, sier Teksum.

Chile

Kontoret i Chile vil primært betjene kunder innen fiskeri og havbruk, men også innen skipsfart og energi i Chile og nærområdet.

- DnB NOR har i dag en representant i Brasil og Chile som betjener bankens kunder i Sør-Amerika. Det vil nå bli åpnet filial i Chile, mens representasjonen i Brasil videreføres som i dag.

Alle etableringene forutsetter tilslutning fra respektive lands myndigheter og planlegges
gjennomført i løpet av 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere