*Nettavisen* Nyheter.

Satser på tegnede romaner

I høst satser Gyldendal for fullt på «graphic novels» eller store tegneseriealbum. Samt Ari Behn og et knippe med solide veteraner.

Og selvfølgelig Ari Behn og hans roman «Entusiasme og raseri». Boken blir av forlagsdirektør Einar Ibenholt beskrevet som en kjærlighetstragedie.

Den handler om Kryx, en selvgod, sjenerøs mann som vet å ta for seg. Men når han møter Vera Sara finner han en kvinne som er like grådig som han selv. Sammen går de inn i en utemmet, vill form for kjærlighet som fører rett til Las Vegas og også lukt i tragedien.

Dette er Behns tredje bok. En annen som har brukt tid på sin nye bok er Kyrre Andreassen. Nærmere bestemt sju år.

- Takk for at du ikke nevnte latskapen min, sa forfatteren før han leste fra «Svendens catering», en roman om et ekteskap i oppløsning beskrevet på en slik måte at latteren runget mellom veggene i Gyldendal torsdag formiddg.

Solide veteraner
Forlagsdirektør Einar Ibenholt mener årets høstliste er en av forlagets mest solide på år.

Både Herbjørg Wassmo, Kjartal Fløgstad, Gunnar Staalesen, Levi Henriksen, Hans Herbjørnsrud og ikke minst Øystein Lønn kommer med nye bøker.

På krimsiden stiller Knut Faldbakken, Stein Morten Lier og Tore Oksholen med ny spenning, mens Tore Hansens 83 år gamle tegneserietegner og leiemorder er tilbake.

Graphic novels
Tegneseriealbum- eller bøker er også et nytt satsingsområde på Gyldendal, som for første gang gir ut Joe Saccos «Palestina». Sacco gjlr politisk reportasje gjennom sine tegneserier. «Palestina» er 10 år gammel, men oppfattes fremdeles som svært aktuell.

Knut Faldbakken er aktuell også på barnebokfronten. Det samme er Arne Svingen, som har skrevet en historie om kidnapping beregnet for litt eldre barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.