*Nettavisen* Nyheter.

Satser på Vålerenga Akademiet

Lars Bohinens forrige innspill i kampprogrammet skapte debatt rundt pengebruken i norsk fotball. I forbindelse med kampen mot Ham-Kam fulgte han opp med å lansere Vålerenga Akademiet. Les hans leder her.

10.10.06 15:42

I lys av mitt innspill i forrige kampprogram vil jeg introdusere dere for en nysatsning i Vålerenga Fotball. Egenutvikling av spillere er veien å gå for ikke å bli totalt avhengig av å kunne følge med i pengegaloppen i norsk fotball. Vi har gjennom mange år bygd opp et godt apparat for talentuvikling og begynner å se resultater av dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kasper Wikestad, Digitalsport)

FOR BARE HØR: Glenn Roberts, 18 år, kom inn og var involvert i begge scoringene mot Viking. Steinar Strømnes, 19 år, kledde av landslagsduoen Hæstad/Strømstad sammen med Christian Grindheim sist. Alex Mathisen, 19 år, kom inn og scoret mot RBK på Lerkendal, og dominerte mot Brann i kampen etter. Sist, og minst, Mohammed Fellah, 17 år, kom inn og scoret mot Fredrikstad. Det er typer som disse fremtidens Vålerenga skal bygges på. Og vi skal gjøre dem enda bedre! I det vi kaller Akademiet. Eller Vålerenga Akdemidet.

VI DRIVER relativt bred elitesatsning i klubben og det er et faktum at ikke alle vil bli tippeligaspillere til slutt. Den flaskehalsen de møter når de går mot siste års junior heter A-laget, og for å gi de aller beste en større sjanse til å bli A-spillere vil vi spisse tilbudet til denne gruppen. Det vil vi gjøre ved å gi dem en trygghet i at de vil bli tatt godt vare på, ved å tilrettelegge skoletilbudet gjennom Wang Toppidretts Gymnas kombinert med et unikt fotballtilbud hos oss.

I PRAKSIS betyr det at 15 årige Harmeet Singh kan trene med landslagsspiller Christian Grindheim to ganger i uken, i økter lagt opp toppspillerutvikler Harald Aabrekk. Det vil både Harmett og Christian lære noe av. I disse treningene vil de drive ren ferdighetsutvikling basert på de posisjonen de har på banen. Det vi kaller rolletrening. Det skal være trening som er vel så spillerstyrt som trenerstyrt. Dette er den korte versjonen av akademi-tanken. Det er den lange versjonen som vil gi resultater.

OM VI FÅR se noen av disse spillerne på banen i dag er uvisst, med det vet nå at det satses på og at de vil få sine sjanser. Det gir dem en enorm inspirasjon.

Det gir også god inspirasjon å vinne. Det har vi gjort fire av de fem siste tippeligakampene. Velkommen Ham-Kam!

Lars Bohinen
Sportslig administrativ leder

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag