*Nettavisen* Nyheter.

Satser på visum på nett

USA slutter med grønt visum.

04.06.08 16:36

(SIDE2): Nett skal erstatte papir når innreise til USA skal effektiviseres fra neste år. Reiser du til USA i dag, må du fylle ut et grønt visumskjema på flyet eller cruiseskipet, før du ankommer grensekontrollen.

Fra neste år blir det slutt på papirarbeidet, heter det i en pressemelding fra den amerikanske ambassaden i Norge.

Homeland Security, som har det overordnede ansvaret for grensekontrollen i USA, innfører et elektronisk system hvor reisende må registrere seg. I første omgang gjelder det nye systemet for statsborgere fra 27 land, blant annet Norge.

De omfattes av en ordning kalt Visa Waiver Program, som er et forenklet visum som reisende selv fyller ut før de ankommer statene. Les mer om ordningen her.

Når det nye systemet tas i bruk for fullt, må man fylle ut et registreringsskjema på internett minst 72 timer før man ankommer USA. Når dette er gjort, er registreringen gyldig i to år eller om passet ditt utløper før den tid.

I fjor var det 15 millioner reisende til USA som var omfattet av ordningen, skriver Dagbladet. Allerede fra i høst kan skal det testes ut. Homeland Security ber frivillige som har lyst å delta i programmet om å melde seg, slik at de kan registreres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.