RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satset på gull og legemidler

Sist oppdatert:
SEB og investeringsdirektør Trond Furnes hoppet av januarrallyet som aldri kom og satset i stedet på gull og defensive legemiddelaksjer i årets første måned
- Vi var skeptiske til aksjemarkedet ved inngangen til det nye året, men likevel avventende på grunn av den massive likviditeten i markedene og den typiske, selvforsterkende troen blant markedsaktørene om at januar alltid er en god måned, skriver SEB i sin månedsrapport til kundene.

- Etterhvert som januaroppgangen i aksjemarkedene ebbet ut, flyttet vi deler av porteføljen fra europeiske og amerikanske regionale aksjefond over i defensive legemiddelaksjer og mer opportunistiske gullaksjer. Dette bidro til å begrense verdifallet i porteføljene, heter det videre.

SEB mener børsselskapenes guiding for 2003 tyder på skepsis til omsetnings- og resultatutvikling.

- Analytikerne tror derimot som vanlig på økonomisk oppsving i andre halvår, med optimistiske resultatprognoser som resultat. Så får man heller nedjustere underveis i år også, heter det i rapporten.

SEB beskriver de økonomiske nøkkeltallene i januar som blandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere