Satset tryggheten for kunsten

Tidligere modell Cathrine Knudsen har kastet sin trygge jobb over bord for å satse fulltid på kunsten.

06.11.08 13:28

(SIDE2:) I dag, torsdag, åpner hun ny separatutstilling med oljemalerier på FIneArt. Det er første utstilling der Knudsen satser som heltidskunstner i et marked som i dag holder bedre på pengene enn på lenge.

Spent på markedet
- Det er jo mye snakk om finanskrisen, men jeg tar ikke sorgene på forskudd, sier Cathrine Knudsen til Side2.

Cathrine Knudsen jobbet i flere år som modell, men ble først kjent som kjæresten til kronprins Haakon for ti år siden. Deretter jobbet hun flere år i TV 2. Privat er hun i dag godt etablert med mann og sønnen Ola på 4 1/2 år.

Foto: Cathrineknudsen.no

- Jeg har alltid sagt at når jeg blir gammel, skal jeg bare male. Men så tenkte jeg en dag «hvorfor skal jeg vente til da?», sier hun. Derfor sa hun opp TV 2-jobben i vår, og nå skal hun jobbe som kunstner på heltid.

- En smidig overgang
Knudsens trekk kommer imidlertid ikke som lyn fra klar himmel. Den første utstillingen hadde hun for fem år siden og den ble utsolgt på kort tid.

- Jeg har ikke tatt en brå beslutning. Jeg er trygg på de tilbakemeldingene jeg har fått, og sikker på det jeg gjør nå, sier hun. Og legger til;

- Går det ikke økonomisk, så får jeg bare finne meg en annen jobb.

Hun håper at dagens åpning blir en suksess. Denne gang er tema fjell i ulike former. 35 bilder skal forhåpentligvis finne kjøpere.

- Jeg jobber mye, men jeg har også tenkt at det er viktig å være synlig i akkurat denne fasen. Samtidig er jeg nå i den posisjon at jeg kan styre mer av tiden min selv, sier hunl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.