*Nettavisen* Nyheter.

Satt fast i Romeriksporten i to timer

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Passasjerene på lokaltoget ble sittende fast i to timer i Norges lengste tunnel.

21.01.10 12:32

250-300 passasjerer på lokaltoget fra Eidsvoll mot Kongsberg fikk torsdag en ubehagelig opplevelse i Romeriksporten, Norges lengste jernbanetunnel på vel 14 kilometer. Tekniske problemer på toget førte til stans midt i tunnelen. Klokka var da 09.20. Først etter to timer ble passasjerene evakuert og brakt videre til Oslo S. Problemene i tunnelen førte til forsinkelser også for andre avganger. Under evakueringen var det full stans for all trafikk i tunnelen.

NSB beklager
- Dette var nok ikke noe allright, og vi kan bare beklage, sier informasjonssjef Åge Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen. Han sier det var hensynet til annen trafikk gjennom Romeriksporten som gjorde at det tok så lang tid før passasjerenne ble evakuert. Toget som sto fast sperret det ene av to spor gjennom tunnelen.

Lundeby forteller at passasjerene det meste av tiden måtte vente i mørke og kalde vogner.

- Dermed ble det også mangelfull informasjon, sier han.

Forsøkte å få toget i gang igjen
- Kunne dere ikke ha evakuert passasjerene før?

- Da måtte vi ha stengt Romeriksporten helt, noe som rammer flere tusen passasjerer. Det var det vi gjorde da de ble evakuert, men først ble det blant annet forsøkt iherdig å få toget i gang igjen, sier Lundeby.

Evakuert klokka 11.59
Klokka 11.59 var de uheldige passasjerene ute av tunnelen, og ryddingen av sporet var i gang.

- Nå går vi på skinnene i Romerikesporten. Ellers vet jeg ikke hva som skjer. Vi har vært her i over to timer nå. Og vi har ikke fått noen beskjeder, fortalte en av passasjerene, Tone Aalborg, til Romerikes Blad på nett.

Informasjonsvakt Harry Korslund i Jernbaneverket opplyser til Nettavisen klokka 12.30 at trafikken er i gang igjen på begge spor gjennom Romeriksporten.

Skyldes teknisk feil på tog
Det var teknisk feil på et tog som gjorde at toget ble stående i det ene sporet i Romeriksporten og sperret for trafikk.

Det var et lokaltog fra Eidsvoll til Kongsberg som ble rammet. Jernbaneverket iverksatte tiltak for å få fjernet toget.

- Får ikke noe informasjon
En av passasjerene på lokaltoget forteller at de frøs der de satt og ventet.

- Vi får ikke noe informasjon. Det er helt mørkt her inne. Jeg ser ikke hånden foran meg. Det er kaldt og vi må holde oss i bevegelse for å ikke fryse, sa Knut Olav Gulbrandsen til VG Nett.

I mellomtiden ble alle tog fra Lillestrøm i retning Oslo S omdirigert til Hovedbanen. Med lengre kjørevei og lavere fremføringshastighet ble det forsinkelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag