Gå til sidens hovedinnhold

Satt fyr på egen bil

En Jevnaker-gutt forsøkte å dekke over at han hadde kjørt uten førerkort. Nå må han i fengsel.

Gutten, som er i slutten av tenårene, hadde fire unge passasjerer i bilen sin da han en sen kveld i september i fjor kjørte rundt på Tverrsjøen.

På grusveiene kjørte han og «lekte seg» i en fart på rundt 60 km/t, og i en høyresving gikk det galt.

Hjulene glapp, bilen kjørte av veien og traff en stein. Dette førte til at forstillingen knakk og det ene hjulet punkterte, skriver Ringblad.

Tente på bilen
Under kjøringen hadde ikke Jevnaker-gutten gyldig førerkort, så for å dekke over den ulovlige kjøringen, kjørte han og bilen til plassen utenfor Tverrsjøstallen.

Der knuste han en rute på bilen, knakk rattlåsen og punkterte bensintanken. Så tente han på bilen.

De fire passasjerene og Jevnaker-gutten reiste så fra stedet i en annen bil, og i bilen fikk han alle til å være enige om at de skulle forklare til politiet at bilen hadde blitt stjålet. Gutten ringte så politiet og meldte bilen sin stjålet, ifølge Ringblad.

Ungdommene ble senere på natten kontaktet av politiet. Alle forklarte da at bilen hadde blitt stjålet.

Jevnaker-gutten fastholdt også denne forklaringen ved to senere anledninger.

En uke etter hendelsen erkjente to av passasjerene i avhør med politiet at de hadde forklart seg usant om hendelsen, og forklarte til politiet hva som virkelig hadde skjedd. Da Jevnaker-gutten ble konfrontert med dette, erkjente han at han hadde forklart seg falskt.

Flere voldsepisoder
Grunnen til at Jevnaker-gutten ikke hadde førerkort under kjøringen på Tverrsjøen, var at han noen dager før hadde fått førerkortet beslaglagt på grunn av uaktsom kjøring inne på Statoil på Jevnaker.

Gutten skal der ha gitt bilen sin sleng mellom bensinpumpene, skriver Ringblad.

I Ringerike tingrett måtte Jevnaker-gutten også svare for flere voldsepisoder. I august i fjor slo gutten til en mann i ansiktet, og nyttårsaften sparket han en annen mann i magen inne på et utested.

Begge hendelsene skjedde i Hønefoss, og gutten ble dømt for begge episodene. I tillegg ble gutten dømt for å ha kjørt uten førerkort også i mars i år.

For alle ulovlighetene ble Jevnaker-gutten dømt til 45 dagers fengsel. 15 av dagene ble gjort betinget og gutten får to dagers fratrekk i straffen for utholdt varetekt, slik at gutten må sone 28 dager bak murene. I tillegg mistet gutten førerkortet i seks måneder, og han måtte betale saksomkostninger på 2.000 kroner, melder Ringblad.

- Dette ble han dømt for

  • 7. august: Slåssing - deltok i slåsskamp
  • 7. august: Vold - slo mann i ansiktet
  • 4. september: Uaktsom kjøring - sladdet på Statoil.
  • Natt til 9. september: Uaktsom kjøring - kjørte farlig på Tverrsjøen.
  • Natt til 9. september: Kjøring uten førerkort - kjørte bil på Tverrsjøen.
  • Natt til 9. september: Falsk anmeldelse - sa at bilen hans var stjålet
  • Natt til 9. september: Fått andre til å avgi falsk forklaring - fikk passasjerene til å forklare at bilen var stjålet.
  • 1. januar: Vold - sparket mann i magen.
  • 13. mars: Kjøring uten førerkort - kjørte bil på Jevnaker.


Flere nyheter fra Ringblad her.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken