RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satt inne i nesten 30 år for drap og flere voldtekter - siktet for ny voldtekt

Mannen har tidligere sonet her på Ila landsfengsel.
Mannen har tidligere sonet her på Ila landsfengsel. Foto: Roald Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
59-åringen slapp nettopp ut fra soning.

I Tønsberg tingrett ble mannen mandag varetektsfengslet i fire uker, opplyser Vestfold politidistrikt.

Mannen samtykket til varetektsfengsling, men erkjenner ikke straffskyld. Ifølge politiet skjedde overgrepet i en bolig i Horten i helgen, og det skal ikke være noen relasjon mellom mannen og kvinnen.

Begrensede opplysninger

– Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen, og det er derfor svært begrenset med opplysninger som i denne fase vil tilflyte offentligheten, heter det i en pressemelding fra politiet.

Mannen har fått oppnevnt advokat Ann Turid Bugge som forsvarer. Hun ønsker overfor NTB ikke å kommentere saken.

Ifølge VG er 59-åringen tidligere dømt for flere voldtekter og ett drap og har tilbrakt nærmere 30 år av livet i fengsel. I 1994 ble han dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for voldtekt og kvelningsdrap på en kvinne. Det skjedde samme år som han ble prøveløslatt etter en dom for to voldtekter.

Dømt tolv ganger

Mannen er straffedømt til sammen tolv ganger, ifølge avisa Gjengangeren. I slutten av mai slapp han ut fra Ila fengsel og forvaringsanstalt i Bærum og kunne bosette seg i en leilighet i Horten.

Den nå voldtektssiktede mannen er tre ganger blitt overført til soning med lavere sikkerhetsnivå på Bastøy, men hver gang har han brutt reglementet og blitt sendt tilbake til Ila, skriver Gjengangeren.

– Det er som regel rusmisbruk eller uakseptabel atferd, uttalte Ila– direktør Knut Bjarkeid til avisa før løslatelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere