RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Satte fram hoppepute

Sist oppdatert:
Flere beboere i en bygård i Oslo måtte evakueres da det brøt ut brann søndag morgen.

Åtte personer ble evakuert da det brøt ut brann i en bygård i Haarklousplass 6 i Torshovdalen i Oslo søndag morgen. Det begynte å brenne i en leilighet i første etasje, og oppgangen og flere andre leiligheter ble raskt røyklagt.

To til sykehus
- To personer er kjørt til sykehus etter brannen, og to personer er kjørt til legevakt. Skadeomfanget er ikke kjent, sier operasjonsleder Heidi Benham Grundstad ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Flere eldre beboere
Et øyenvitne forteller at beboerne ble bedt om å hoppe. Brannvesenet hadde rigget til hoppepute på utsiden, men opplyser at denne var satt fram som en sikkerhet i fall det skulle bli nødvendig med øyeblikkelig evakuering.

- Ingen ble evakuert utvendig, men våre røykdykkere hentet ut seks eldre personer. De ble evakuert via oppgangen og ble assistert ut ved hjelp av røykmaske. Også en hund ble evakuert, opplyser brigadesjef Lars Grimsgård ved Oslo brannvesen til Nettavisen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 08.01.

- Da brant det i en leilighet i første etasje, og det var mye røyk i oppgangen, sier Benham Grundstad.

En time senere hadde brannvesenet kontroll på brannen, men flere av boligene i blokka var ubeboelige.

- En leilighet er helt utbrent, og det er sot- og røykskader i trappeoppgangen og også røykskader i flere av leilighetene over, sier brannvesenets brigadesjef. Han opplyser at det blir etterslukking utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere