*Nettavisen* Nyheter.

Satte igjen favorittbikkja

Robert Sørlies sjanser til å vinne Iditarod sank i natt. Se web-tv.

08.03.07 10:42

Se web-TV-innslag her!

Robert Sørlie var nødt til å sette ut to hunder til da han ankom sjekkpunktet Ophir i natt, norsk tid. Dermed må Sørlie fortsette med bare 11 hunder foran sleden, noe som blir knalltøfft gjennom de snøfattige områdene han nå befinner seg i. Sporet er grusete og bart noe som også sliter mye på sleden.

Men det verste for Robert er at det er Langbein, favorittbikkja som har gjennomført Iditarod flere ganger,som har fått en vond skulder. Dermed minsker Roberts sjanser betraktelig i dette løpet.

Han la ut fra Takotna som sjettemann, og i øyeblikket ligger han på 11. plass. Men stillingen er ikke helt reell ettersom pålagte hvilepauser ikke er tatt hensyn til. Men fra og med i morgen ettermiddag vil det være slik at den som ligger først i sporet også leder løpet.

Da er de sterkeste spannene ferdige med sin 24-timers pålagte hvil,og forskjellene på start-tidspunktet er utjevnet.

Så løpet er ikke kjørt for Robert. Han ligger fremdeles i ledergruppa,men de argeste konkurrentene har flere bikkjer foran sleden. Jeff King , fjorårsvinneren, har f.eks hele spannet på 16 bikkjer intakt. Og kulda sliter på alle kjørerne. I flere dager har det vært minus 40 grader om natta.

Stillingen:
1 Lance Mackey ut av Ophir 06:50
2 Paul Gebhardt ut av Ophir 10:24
3 Mitch Seavey ut av Ophir 12:45
4 Ed Iten ut av Ophir 12:46
5 Cim Smyth ut av Ophir 14:50
...
11. Robert Sørlie inn til Ophir 13:20
19. Sigrid Ekran inn til Takotna 08:31

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.