RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(RB/Maria Schiller Tønnessen)

Satte igjen fryser full av råtten mat

Dumpet sammen med elektrisk avfall utenfor el-butikk. Fikk naboklager på grunn av forferdelig lukt.

Hver uke må elektrobutikkene på Romerike kjøre bort lass med søppel som folk dumper ved siden av det elektriske avfallet som de er pliktige til å ta imot.

Brukte bleier, toaletter, sofaer, gressklippere, slakteavfall og bilbatterier er bare noe av det elektroforretningene må kjøre på søppeldynga fordi folk ikke gidder å gjøre det selv.

Luktet forferdelig

For daglig leder ved Lillestrøm Elektro, Mona Danielsen, toppet problemet seg i pinsehelgen, skriver RB.no.

- Vi fikk beskjed fra naboer om at det luktet helt forferdelig utenfor butikken, og det gjorde det virkelig. Noen hadde satt igjen en fryser full av råtten mat, og ved siden av lå det flere råtne fenalår, forteller hun mens hun iført munnbind og hansker forsøker å rydde opp på plassen utenfor butikken.

Lukten som preger plassen utenfor butikken i Sørumsgata i Lillestrøm er den verste du kan tenke deg. Og litt til.

- Jeg har aldri luktet lik, men jeg innbiller meg at det må lukte som dette, sier Danielsen.

Må fjerne litt av tilbudet

Fram til nå har Lillestrøm Elektro latt folk sette fra seg elektriske gjenstander til henting utenfor butikken til alle døgnets tider. Det blir det nå slutt på.

Mona har sett seg så lei på problemet at de fra nå av kun kommer til å ta imot elektriske gjenstander i butikkens åpningstid.

- Jeg ser ingen annen mulighet, vi kan ikke ha det slik som det er nå. Vi er pliktige til å ta imot elektrisk avfall, men det er veldig plagsomt at folk setter igjen all mulig annen søppel også, og det skjer nesten hver dag. Det ender med at det er vi som må kjøre søpla på dynga, forteller hun.

Alle butikker som selger elektriske gjenstander, er pliktige til å ta imot tilsvarende gjenstander i retur. Mange butikker har derfor valgt å la kundene sette fra seg gamle kjøleskap og lignende på oppmerkede plasser utenfor butikken. Problemet er bare at det ikke bare er elektrisk søppel som settes igjen ved butikkene.

Velkjent problem

Flere andre elektriske forretninger må også bruke tid på å kjøre lass med dumpet søppel på dynga.

- Vi rydder gladelig opp elektrisk avfall, men vi ser litt rødt når folk slenger fra seg all mulig annen søppel også. Retursystemet er en fin ordning, hvis folk bare følger retningslinjene, sier daglig leder for Elkjøp på Årnes, Tom Bråthen, og legger til at han må kjøre noen tilhengerlass i uka for å få fjernet den uønskede søpla.

Også på Eidsvoll får Expert levert mer enn bare elektriske gjenstander til returpunktet.

- Det er absolutt et problem for oss. Du kan ikke tro hva folk klarer å sette igjen her. At vi må bruke tid på å fjerne dette, er ikke morsomt, sier daglig leder, Tom Orhagen.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere