*Nettavisen* Nyheter.

Satte leiemorder på kona i bursdagspresang

Foto: (Videograb: KTNV-TV/Youtube)

Bursdagsgaven til seg selv ble ikke helt som Jorge hadde tenkt.

26.04.12 15:10

«Å gi seg selv en bursdagsgave» er et begrep mange av oss kjenner til. Stort sett dreier det seg om å kjøpe noe man innser at man egentlig ikke trenger, men som man har veldig lyst på, og derfor bruker man sin egen bursdag som en unnskyldning til å kjøpe det nye golfsettet eller den altfor dyre buksa.

Nevada-mannen Jorge Victorino Vazquez (32) hadde også bestemt seg for å unne seg selv noe litt utenom det vanlige til bursdagen sin mandag 30. april i år. Men det var verken golfkøller eller bukser Victorino-Vazquez hadde sett seg ut; han ville heller hyre inn en leiemorder for å ta kona av dage.

Det noe orginale og svært makabre bursdagsønsket skal ha vært begrunnet med at kona «var utro, stjal penger fra ham, tyvlånte bilene hans og alltid truet med å få ham deportert», ifølge ABC News.

Lurt av politiet

En politiinformant fikk nyss om planene, som konkret gikk ut på å få noen til å bryte seg inn i ekteparets hus, banke opp Jorge, stjele et par ting og myrde kona. Men da Victorino-Vazquez møtte «leiemorderen» på Triple-Play Casino-restauranten i Las Vegas den 19. april i år, visste han ikke at «leiemorderen» egentlig var en politimann i sivil.

HTML EMBED

Victorino-Vazquez fortalte om planene sine, og de to ble enige om en sum på 2.000 dollar (drøyt 11.000 norske kroner etter dagens kurs) for bursdagsgaven.

32-åringen og politimannen møttes to ganger til, den 20. og 21. april for å planlegge udåden, før politiet arresterte Victorino-Vazquez etter det tredje møtet.

Angrer ikke

- Det er helt forferderlig, jeg kan nesten ikke tro det, sier nabo Van Anderson til Fox News.

Victorino-Vazquez fortalte politiet flere ganger at han ikke angret det han hadde planlagt, og mente at kona fortjente det for sine «overgrep» mot ham.

Politirapporten opplyser at Victorino-Vazquez skal ha forsøkt å ta sitt eget liv ved å henge seg selv i politiarresten, men politibetjenter fikk stoppet planene hans også denne gangen.

En annen nabo, Barbara Deamin, forteller Fox News at familien hadde tre barn, og at hun aldri hadde hatt inntrykk av at det sto såpass dårlig til med ekteskapet.

- Jeg tror politiet har blitt tilkalt huset et par ganger, men jeg trodde egentlig at de var en stor, lykkelig familie, forteller Deamin.

Det viste seg åpenbart å ikke stemme, og istedenfor konedrap blir det «vann og brød» i bursdagsgave til Victorino-Vazquez. Det vites ikke hva kona hadde planlagt i bursdagsgave til sin mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.