RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HAR LOVET STANS: Tirsdag kunngjorde Saudi-Arabia at luftkrigen mot Houthi-militsen skal avsluttes og at landet støtter en fredelig løsning på konflikten. Bildet viser luftangrep over Sana 17. april i år.
HAR LOVET STANS: Tirsdag kunngjorde Saudi-Arabia at luftkrigen mot Houthi-militsen skal avsluttes og at landet støtter en fredelig løsning på konflikten. Bildet viser luftangrep over Sana 17. april i år. Foto: Shohdi Alsofi (Ap)

Saudi-Arabia fortsetter bombingen i Jemen

Sist oppdatert:
Tirsdag kunngjorde Saudi-Arabia at luftkrigen mot Houthi-militsen skal avsluttes. Natt til torsdag var krigsflyene igjen på vingene.

Sana (NTB-AFP): Saudiarabiske krigsfly angrep flere jemenittiske opprørsstillinger natt til torsdag, til tross for at landet tidligere i uken varslet nedtrapping.

Vitner sier til AFP at luftangrepene rammet stillinger nær hovedstaden Sana, nord for Taiz og i byen Yarim. Målene skal blant annet ha vært stridsvogner tilhørende Houthi-militsen.

Det skal også ha blitt gjennomført angrep i den sørlige provinsen Lahj og mot den viktige byen Aden, hvor det gjennom natten var flere sammenstøt mellom opprørere og grupper som er lojale mot president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Den saudi-ledede militærkoalisjonen hevder at den har ødelagt opprørernes rakett- og luftstyrker, men houthiene og deres allierte kontrollerer fortsatt Sana og enkelte andre deler av landet, mens president Hadi er i eksil i Saudi-Arabia.

Tirsdag kunngjorde koalisjonen at luftkrigen i Jemen skal avsluttes og at den nå støtter en fredelig løsning på konflikten. Samtidig har Saudi-Arabia varslet nye luftangrep mot opprørerne når det ses som nødvendig.

– Houthiene bør ikke tro at vi ikke vil bruke makt for å hindre dem i å ta over Jemen med aggressive handlinger. Så det vil ikke endre seg, uttalte Saudi-Arabias ambassadør i USA, Adel al-Jubeir, onsdag.

Houthi-bevegelsen har på sin side krevd en fullstendig stans i luftangrepene som en betingelse for at man kan holde FN-sponsede fredssamtaler. Men det er fortsatt lite som tyder på at krigen i Jemen nærmer seg slutten.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er minst 944 mennesker drept i Jemen siden 19. mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere