RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi Arabia gir fulle oljenominasjoner

Sist oppdatert:
De asiatiske oljekjøperne vil nå få fulle nominasjoenr av olje fra Saudi Arabia i juni, og oljetraderne tror det kan komme mer hvis markedet krever det
Ifølge Reuters opplyser oljekjøperne i Japan, Sør-Korea, Kina og Taiwan at de nå har fått beskjed at de får fulle nominasjoner med olje fra Saudi-Arabia.

Meldingene er i tråd med signalene fra Saudis oljeminister Ali al-Naimi og OPEC som nå skal øke produksjonen raskt for å dempe den galopperende oljeprisen.

- Vi fikk beskjed fra Saudi Aramco over natten om at de vil tilby fulle kontraktsvolumer for juni, samme som i mai, sier en trader i et større koreanske raffineri til Reuters torsdag.

Det har vært voldsom aktivitet for supertankerne i Midtøsten for mai, og med fulle kvoter for juni bør dette bli like stor aktivitet i juni.

Saudi har forløpig ikke gitt nominasjoner av oljefat over de avtalte volumene, men ifølge tradere vil kongedømmet bidra med ekstrafat på forespørsel fra kjøperne.

Oljeprisen steg igjen i går kveld etter overraskende fall i de amerikanske bensinlagrene, og er nå på det høyeste nivået på 13 år.

Mandag denne uken gikk al-Naimi og lovet en reversering av OPEC produksjonskutt fra 1. april på 1,5 millioner fat pr. dag, og utover i uken har OPEC ved flere anledninger signalisert at de skal gjøre det de kan for å senke oljeprisen.

OPEC skal møtes 3. juni, og det er ventet at de vil justere opp kvotene på møtet i tråd med signalene denne uken. Foreløpig har fire av de 11 medlemslandene sluttet seg til Saudis forslag, mens Venezuela ikke overraskende har sagt at det ikke er behov for mer olje i markedet.

OPEc punper i dag omkring 2 millioner fat pr. dag over den vedtatte kvoten på 23,5 millioner fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere