RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi-Arabia skjøt ned rakett fra Jemen

Saudi-Arabia hevder å ha skutt ned enn Scud-rakett som ble avfyrt fra Jemens hovedstad Sana.

Raketten skal ha vært på vei mot byen Najran i Saudi-Arabia, da den ble skutt ned over saudiarabisk territorium lørdag kveld, heter det i en kunngjøring gjengitt av nyhetsbyrået SPA.

Saudi-Arabia har utplassert Patriot-raketter i grenseområdene for å forsvare landet mot rakettangrep fra Jemen, der de har bombet opprørsmål siden mars.

– Kampfly fra koalisjonen uskadeliggjorde umiddelbart utskytningsrampen etter å ha sporet den opp i Jemen, heter det videre i kunngjøringen.

Opprørerne som kontrollere Sana bekrefter overfor nyhetsbyrået SABA i Jemen at det ble avfyrt raketter over grensa mot Najran og Jizan og hevder at et ukjent antall saudiarabiske regjeringssoldater ble drept.

Over 80 mennesker, de fleste av dem soldater, er drept i angrep over grensa fra Jemen siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-militsen og deres allierte.

I Jemen er nærmere 6.000 mennesker drept i de saudiledede angrepene, anslår FN.

Human Rights Watch anklager Saudi-Arabia og deres allierte for krigsforbrytelser og viser til at landet gjentatte ganger har bombet sivile mål i Jemen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere