RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi-Arabia stoppet Sudans president

Khartoum (NTB-AFP): Sudans president Omar al-Bashir skulle delta på presidentinnsettelsen i Iran søndag, men flyet hans fikk ikke krysse Saudi-Arabias luftrom.

- Saudiarabiske myndigheter nektet å gi flyet med president Bashir om bord tillatelse til å krysse luftrommet deres, sier talsperson Imad Sayed Ahmed i Khartoum.

Flyet måtte dermed gjøre vendereis. Bashir var på vei til Iran for å delta på president Hassan Rohanis edsavleggelse.

Årsaken til flynekten er uklar. Saudi-Arabia er bekymret over det iranske atomprogrammet, og iranske krigsskip la til i Sudan to ganger i fjor. Videre har Den internasjonale straffedomstolen ICC utstedt en arrestordre mot Bashir, som anklages for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord i den sudanske Darfur-regionen.

En regional analytiker nyhetsbyrået AFP har snakket med, tror det først og fremst er forholdet mellom Iran og Saudi-Arabia som kan ta skade av søndagens hendelse.

- President Bashir kommer til å bli oppskaket, men han trenger saudiarabiske myndigheter. Han trenger penger. Han trenger politisk støtte, sier analytikeren, som ikke vil ha navnet sitt på trykk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere