I et intervju med «60 Minutes» kaller kronprins Mohammed bin Salman drapet en «avskyelig kriminalitet».

– Jeg tar fullt ansvar som leder av Saudi-Arabia, spesielt siden det var utført av personer som jobbet for Saudi-Arabias myndighet, sier han.

På spørsmål om han beordret drapet på Khashoggi, som blant annet hadde kritisert kronprinsen i en spalte i The Washington Post, svarte Saal «absolutt ikke» og kaller drapet «en feil».

Minst elleve personer er stilt for retten for drapet.

– Noen mener jeg bør vite hva tre millioner mennesker som jobber for den saudiarabiske regjeringen gjør daglig. Men det er umulig at de tre millionene skal sende daglige rapporter til lederen eller nestlederen i Saudi-Arabias regjering, sier kronprinsen.

Mener kronprinsen står bak

Khashoggi ble drept og partert på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober i fjor. Levningene av Khashoggi, som levde i eksil i Virginia, er aldri funnet.

CIA, USAs etterretningsorganisasjon, mener at bin Salman personlig sto bak drapet på Khashoggi, og en FN-ekspert har bedt om at bin Salmans mulige rolle etterforskes.

Ber om svar

I et intervju med AP torsdag ba Khashoggis forlovede, Hatice Cengiz kronprinsen om svar.

– Jeg vil spørre ham hvorfor Jamal ble drept. Jeg vil vite hvor kroppen hans er. Jeg vil fortsette å kjempe for å få svarene, sier hun.

Hun har reist rundt om i verden for å kreve rettferdighet for hennes forlovede, og studerer nå engelsk i London.