RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi øker produksjonskapasiteten

Sist oppdatert:
Verdens nesten eneste oljeproduksjonsreserve er økende ifølge Saudi-Arabia som nesten alene sitter på det som er å finne av ekstrakapasitet verden over
Saudi Arabias mektige oljeminister Ali al-Naimi opplyser i dag at det arabiske kongedømmet nå har en total oljeproduksjonskapasitet på 11 millioner fat pr. dag. Målet er å bygge opp en kapasitet på 12,5 millioner fat pr. dag.

Dete r på en konferanse i London i dag at Naimi sa at de to nye oljefeltene i Saudi hadde økt landets opprettholdbare produksjonskapasitet med 800.00 fat pr. dag til 11 millioner, melder Dow Jones Newswire.


- Vi har nylig utviklet planer for å gradvis øke Saudi Arabias opprettholdbare kapasitet til 12,5 millioner fat pr. dag og dette vil være basert på nye og gamle felt de neste årene, sa Naimi.

Han gjentok også at det er Saudis intensjon å ha tilgjengelig en ekstrakapasitet på 1,5 millioner fat pr. dag. Landet ser også på muligheter for å øke produksjonskapasiteten til 15 millioner fat.

Saudi har i høst nesten fullt utnyttet sin ekstrakapasitet, som er nesten den enste som finnes i verden. Dette har ført til et meget stramt oljemarkedet med oljepriser over 50 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere