RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi varsler større produksjonsøkning(Ny)

Sist oppdatert:
Verdens største oljeprodusent Saudi-Arabia varsler nå at de vil øke produksjonen ytterligere, og målet er 11 millioner fat pr. dag. Saudis mektige oljeminister Ali al-Naimi vil ha kontroll på oljeprisen
Nytt: Oppdater med kommentarer fra al-Naimi

Det opplyser en representant for det saudiarabiske oljeministeriet til nyhetsbyrået Dow Jones nå ettermiddag.

Saudi vil øke produksjonen fra dagens nivå på 9,5 millioner fat pr. dag til 11 millioner fat, opplyser representanten.

Oljeminister Ali al-Naimi bekrefter nå opplysningen fra representanten, men beskriver det som en kapasitetsøkning, og ikke en direkte produksjonsøkning.

Det er ventet at kapasitetsøkningen vil få effekt i løpet uker. Den skal i hovedsak komme fra de to nye feltene Abu Sahaf og Qatif og vil være arabiske lettolje. Økning Saudi nå estimerer er mer enn tidligere signalisert og al-Naimi viser til økt boring av produksjonsbrønner.

Signalene fra Ryiadh kommer samtidig med at første kontrakten på New York Mercantile Exchange i natt har passert 50 dollar pr. fat.

Al-Naimi gjentar i dag overfor Dow Jones at kongedømmet vil være rede til møte økt global etterspørsel.

Referanseoljen WTI som handles på Nymex har holdt seg over 50 dollar fatet utover dagen i dag, mens prisen på Nordsjøolje har steget over 60 cent til nå i dag, og handles på nivåer over 46,50 dollar fatet i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere