RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi vil ikke kutte maiolje

Sist oppdatert:
Oljetradere opplyser torssdag at Saudi Arabia ikke har kuttet i sine leveranser for mai, og alle de store oljekjøperne skal ha fått fulle kvoter
Det melder Reuters.

Det ble tidligere denne uken spekulert i at Saudi Arabia kom til å kutte i maiprogrammet sammenlignet med april. Dette som følge av det store fallet i oljeprisen og frykten for at det er overskudd av olje i markedet.

Også de asiatiske kjøperne skal ha blitt fortalt at de får fulle kontraktsvolumer i mai. Dette bekrefter Saudis oljeminister Ali al-Naimis uttalelser onsdag om at landet ikke vil kutte produksjonene før det ekstraordinære møtet i oljekartellet OPEC.

Det er hersker nå noe uklarhet rundt datoen for det ekstraordinære møtet. Opprinnelig har 24. april vært rapportert som dato for møtet, men OPEC-president Abdullah al-Attiyah sier torsdag til Reuters at 28. april, 3. mai og 7. mai også er aktuelle datoer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere