RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudiarabisk aksjon for kvinner bak rattet avlyst

Riyadh (NTB-AFP): Saudiarabiske kvinner nekter å gi opp kampen for retten til å kjøre bil. Men den planlagte protestaksjonen lørdag, der kvinnene ville sette seg bak rattet, ble avlyst.

Planene ble lagt til side etter advarsler fra regjeringens side, opplyste en av aktivistene. Nå legger de opp til en mer langsiktig kampanje for lik rett til førerkort i det eneste landet som i dag har lovforbud mot at kvinner kjører bil.

- Av forsiktighet og respekt for advarslene fra innenriksdepartementet, ber vi kvinner om ikke å kjøre likevel. Vi endrer det som skulle vært lørdagens initiativ til en kampanje uten sluttdato for retten til bilkjøring, sa Najla al-Hariri til nyhetsbyrået AFP.

Turki gjorde det klar at trusselen ikke bare gjaldt kvinner som faktisk kjørte bil, selv de som undertegnet et opprop på internett om rett til førerkort, risikerte straff, sa han i et intervju med avisen Al-Hayat.

At kvinner nektes å kjøre bil, er ingen pussighet men et brudd på menneskerettighetene, mener organisasjoner som Amnesty International og Human Rights Watch. Said Boumedouha i Amnesty mener forbudet er symptom på en kvinnediskriminering som går langt dypere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere