Gå til sidens hovedinnhold

Saudiarabisk kronprins er død

Riyadh (NTB-AFP-Reuters): Saudi-Arabias kronprins Nayef, som også var landets innenriksminister, er død, ifølge det saudiarabiske kongehuset.

Kronprins Nayef bin Abdulaziz al-Saud var nummer én i arverekken til tronen, som nå er besatt av hans eldre halvbror kong Abdullah (89).

Han døde i Genève i en alder av 79 år. Ifølge en kunngjøring som lørdag ble offentliggjort på saudiarabisk fjernsyn, har kronprinsen vært i Sveits for medisinske undersøkelser siden mai.

Nayef har vært innenriksminister siden 1975. I oktober ble han utnevnt til kronprins etter at hans storebror, kronprins Sultan, døde.

At også Nayaf nå er død, betyr at kong Abdullah må utnevne en ny tronarving for andre gang på ni måneder. En av favorittene er prins Salman, som er 76 år og landets forsvarsminister. Han regnes som en støttespiller til kong Abdullahs forsiktige reformer i det strengt islamske kongedømmet.

Nayaf skal begraves søndag i Mekka. Han hadde rykte på seg for å være strengt konservativ og skal ha vært motstander av kongens reformlinje. (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser