*Nettavisen* Nyheter.

Saudiarabisk TV-mulla voldtok og drepte sin egen datter (5)

Dømt til å betale «blodpenger» i Saudi-Arabia. - Han tvilte på at hun var jomfru, ifølge aktivister.

05.02.13 19:59

En saudiarabisk mann, dømt for voldtekt, tortur og drap av av sin fem år gamle datter, har blitt pålagt å å betale «blodpenger» til jentas mor, etter å ha sonet en fengselsdom på under et år, ifølge aktivistgruppen Women to Drive, som opererer i det strengt religiøse landet.

Fem år gamle Lamia ble innlagt på sykehus 25. desember 20011 med en rekke skader, inkludert kraniebrudd, armbrudd, brukne ribbein og store slag- og brannsår.

Ifølge aktivistgruppen, som har snakket med en ansatt ved sykehuset, skal hun også ha brukket ryggen og ha blitt «voldtatt overalt.»

Lamia døde 22. oktober 2012.

Gjerningsmannen er en islamsk prest som regelmessig var gjest på islamske tv-kanaler. Han har innrømmet at han har brukte kabler og en stokk for å påføre jenta skadene, angivelig fordi han tvilte på at jenta var jomfru, ifølge Al-Jazeera.

Ifølge aktivistgruppen sa dommeren at påtalemyndigheten kun kan kreve blodpenger, ettersom tiden mannen har sittet i varetekt var tilstrekkelig med straff.

I Saudi-Arabia praktiseres dødsstraff for drap, men aktivistgruppen sier at dommeren har vist nåde for mannen, ettersom saudiarabisk lov ikke tillater å henrette menn som dreper sine koner eller barn.

Aktivistene har påklaget dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.