Sauemor med to lam - og ett reinsdyr!

Foto: Cathrine Ekehaug (Firda)

Snill sauemor adopterte reinsdyrkalv.

En nyfødt reinsdyrkalv springer lykkelig rundt med en sauefamilie i Sundsdalen. Melk får den fra sauemora, skriver Firda.

Trodde det var svart sau
- Det er nok en heilt spesiell og snill sau, sier Andreas Reiakvam Lindstrøm (8). Det var han som søndag formiddag oppdaget den spesielle sauefamilien da han var på motorsykkeltur sammen med pappa Arnfinn Lindstrøm i Sundsdalen.

- Jeg trodde først det var en svart sau, men jeg skjønte det var en rein fordi den var ganske stor, forteller åtteåringen.

Far og sønn klarte å fange reinkalven på mobilkamera, og ble veldig forundret da de oppdaget at sauemora lot kalven die.

Aldri langt bak
Da Firda tar turen opp i Sundsdalen mandag ettermiddag, går reinsdyrkalven fremdeles i lag med den nye familien sin, og er aldri langt bak sauemora. Hun passer på som om han skulle være en av hennes egne. Når hun springer - springer kalven. Når hun stopper - stopper kalven.

SE VIDEO: Klikk her!

Sauebonden var ikke klar over at en av sauene hans hadde adoptert en reinsdyrkalv før naboen sa i fra.

Saueeier og reservesame
- Per Ravndal, saueeier og reservesame, ler han da han hilser på Firda. Sauebonden har aldri hørt om at en sau lar et annet dyr die seg.

- Det er vanskelig nok å få en sauemor som har fått trillinger til å la tredjemann die, forteller han. Tvert i mot er det vanlig at et lam som har mistet moren sin, trampes ihjel når det forsøker å die en annen søye.

- De verner godt om sine egne, så dette var veldig spesielt, sier bonden.

Les flere saker i Firda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag