*Nettavisen* Nyheter.

Sauer druknet trolig da sjøen flødde

Burøya (NTB): Sauene som ble funnet druknet ved Burøya i Nordland i forrige uke, klarte trolig ikke å komme seg unna høyvannet, konkluderer Mattilsynet. Bare tre sauer av flokken på 107 overlevde.

Veterinær David Nordheim i Mattilsynet antar at sauene druknet på veldig kort tid, kanskje bare noen timer, skriver Avisa Nordland.

- Vi har bare trukket en foreløpig konklusjon, og det er at massedøden i denne saueflokken må ha skjedd plutselig, sier Nordheim.

- Værforholdene i forkant av massedøden førte til at det var svært glatt på bergene, noe som kan ha vært en medvirkende årsak til at de ikke klarte å komme seg i sikkerhet før sjøen flødde. Og med tykk vinterpels ville de ikke klare å svømme særlig langt, fortsetter Nordheim.

Han opplyser at Mattilsynet sjekket saueflokken for kort tid siden og at dyrene da var friske. Øya - som ligger Steigen kommune, nord for Bodø - regnes også som stor nok for en besetning på denne størrelsen. Tilsynet vil besøke Burøya og gjøre nærmere undersøkelser.

Ifølge avisa Nord-Salten er de døde sauene samlet under en presenning på øya, og saueeier Ståle Kjelstrup takker naboene og venner for støtte og hjelp. Han har fått Mattilsynets tillatelse til å grave ned kadavrene på øya. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.