Gå til sidens hovedinnhold

Saumfarte busker og kratt i helgen

– Aksjonen var meget vellykket – publikum satte stor pris på at vi ryddet opp langs hele Fjordbyen, sier en tydelig fornøyd kampanjeleder i Frogner Høyre, Lene Haug.

OSLO: Hele 38 personer fra åtte forskjellige bydelsforeninger i Oslo Høyre holdt på fra klokken 09.00 til 16.00 lørdag i våraksjonen «Rene strender» nettopp for å gjøre Fjordbyen ren.

– På hovedstanden vår på Aker Brygge var det mange som satte pris på å møte en opplagt Bård Folke Fredriksen.

– Han var meget positiv til aksjonen og ba selv om å få delta. Byrådene kunne i tillegg svare på alle spørsmål publikum hadde om byutvikling og alle prosjektene knyttet til Fjordbyen, sier Haug og legger til:

– Vi kommer helt sikkert til å gjenta dette. Akerselva har vi allerede snakket om.

LES OGSÅ: Se opp for ape med krutt i!

Delte øyeblikket

Jens Christian Blix fra Frogner Høyre forteller at flere ble overrasket over at det var bydelsforeningene i Oslo Høyre som hadde påtatt seg ansvaret med å forskjønne byen.

– Flere ville dele øyeblikket på Facebook med sine venner via mobilen, sier Blix.

Fra Bestumkilen i vest til Nordstrand Bad i øst benyttet medlemmene sjansen til å komme seg ut i solen og ta søppelsekkene fatt.

– Det var satt opp stands rundt om fjordlinjen der publikum kunne komme med sine hjertesaker for å bringe Oslo videre etter lokalvalget neste år, samt at det ble delt ut informasjon om Fjordbyen, sier Blix og legger til:

– Det ble samlet inn mange sorte sekker med søppel. Hele åtte stykker ryddet på Nordstrand bad, og kunne lørdag ettermiddag melde ifra om at badesesongen var klar til å ringes inn.

LES OGSÅ: Patrick tatoverte russebuss-logoen på underarmen

Rad av sorte sekker

Men, det var akkurat mindre søppel andre steder lørdagsmorgen.

– Bestumkilen var tidligere nevnt i pressen, der tok Ullern Høyre ansvar og ryddet opp. Fem stykker tok for seg området og rensket det for søppel til glede for beboere og besøkende, sier Blix.

Da solen ville ned bak fjorden, var det blitt mye renere over fjordkanten og Tigerstaden var blitt flere sorte sekker med søppel fattigere.

LES OGSÅ: Nå kan du bare legge vekk bikinien!