*Nettavisen* Nyheter.

Savnede kvinner kom til rette

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Tre kvinner savnet på fjellet på Kvaløya. Kom til rette i natt.

Alle tre ble overrasket av tett tåke på fjelltoppen Kjølen på Kvaløya. To var i lag, mens den tredje var alene, skriver Nordlys.

Les også: Tre personer savnet på fjelltopp

Politi, Norsk Folkehjelp og Norges Røde Kors deltok i letingen. Dårlig vær og dårlig sikt gjorde leteaksjonen vanskelig, men redningspersonellet hadde hele tiden telefonisk kontakt med kvinnene, som etter forholdene hadde det bra.

Troms sivilforsvarsdistrikt bistod med 16 personer i forbindelse med leteaksjonen.

To aksjoner
I utgangspunktet var det snakk om to forskjellige redningsaksjoner. Politiet fikk først melding fra en dame som hadde gått seg vill på fjellet. Det var i 20.40-tiden.

- Så ringte det inn to andre som også har gått seg vill i området Kjølen - Finnvikdalen, sier operasjonsleder Gaute Hoff ved Troms politidistrikt til Nordlys sent tirsdags kveld.

Disse to ble funnet i et fjellområde nord-øst for Storkjølen ved 00:30-tiden natt til onsdag. De var da i god behold og ble fraktet ned til veg.

Kvinnen som først ble meldt savnet ble funnet klokka 03:20 ved Lyfjordaksla på Kvaløya. Også hun i god form.

De savnede hadde vansker med å gjøre rede for seg hvor de befant seg. Politiet prøvde derfor med sirener i håp om at de savnede kunne høre disse og dermed komme til rette.

Flere nyheter fra Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag