*Nettavisen* Nyheter.

Savnede Megan (15) funnet i Frankrike

Foto: (Britisk politi)

Den savnede britiske jenta Megan Stammers og hennes mattelærer er funnet i Frankrike, melder BBC.

30.09.12 21:31

Politiet i Sussex opplyser at den savnede 15-åringen og hennes 30-årige lærer, Jeremy Forrest, er funnet, melder BBC News.

Jenta er tatt hånd om.

Funnet i Bordeaux
- Megan og herr Forrest er begge funnet i god behold i Frankrike, sier politiet i Sussex.

Hun ble funnet sammen med sin gifte lærer midt på dagen fredag. Paret ble funnet i en gate i den franske byen Bordeaux. De ble funnet som følge av den massive mediedekningen av saken.

Forrest er arrestert, mistenkt for barnebortføring.

- De ble funnet i dag, kl. 12.15. Herr Forrest har blitt arrestert, mistenkt for barnebortføring, mens Megan er brakt i sikkerhet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dukket ikke opp
Megan ble meldt savnet etter at hun ikke dukket opp på skolen sist fredag. Ansatte ved skolen slo da alarm, etter at heller ikke Forrest dukket opp. Mattelæreren skulle suspenderes fredagen de to forsvant.

I stedet skal de to ha tatt fergen fra Dover til Calais, og fram til fredag har de klart å holde seg i skjul. Det siste livstegnet fra Megan før hun ble funnet, skal ha vært en SMS til en venninne, hvor hun skrev at hun hadde kommet trygt fram til Frankrike.

Megan skal ha vært svært begeistret over å ha et forhold til den dobbelt så gamle mattelæreren. Forholdet skal ha startet allerede i januar.

Medelever skal ha funnet forholdet upassende og varslet fra til skolen allerede i februar, men ingenting ble gjort med saken den gang.

Fransk politi nektet å etterforske
Saken har fått massiv oppmerksomhet i Storbritannia, og det skapte stort oppstyr da fransk politi uttalte at de ikke ville lete etter jenta, fordi hun var over 15 år, og dermed gammel nok til å dra hvor hun vil med hvem hun vil, ifølge franske lover.

- Paret vil kun bli stoppet dersom de blir oppdaget ved en identitetssjekk, eller om noen kjenner dem igjen fra bildene, sa den franske statsadvokaten Jean-Philippe Joubert torsdag.

Nettavisens mest leste saker:

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.