Gå til sidens hovedinnhold

Savnede menn funnet døde etter leteaksjon ved Hvaler

To menn er funnet døde i sjøen etter leteaksjonen ved Hvaler. Leteaksjonen har pågått siden fredag etter at to menn ble meldt savnet etter en vannscootertur.

Mennene ble funnet i sjøen utenfor Øyenkilen ved Hvaler. Deres pårørende er varslet.

– De ble funnet etter observasjoner fra folk på land, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB.

De to mennene, begge i 30-årene, ble meldt savnet fredag kveld etter å ha dratt på vannscootertur mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler.

Det var like før klokka 10 lørdag morgen at de to mennene ble funnet døde i sjøen.

Skulle fylle drivstoff

– Meldingen om at de var savnet kom ved 21.30-tiden, men de to ble sist sett ved 19-tiden fredag kveld, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Håkon Alexander Grøttum, nestleder i foreningen Beredskapsbåten i Østfold Søkegruppe, forteller til Fredriksstad Blad at mennene var på guttetur på en hytte da det tragiske inntraff. Han er en nær venn med en av deltakerne på hytteturen.

– De fire mennene har dratt ut for å ha det gøy med båt og vannscooter. Da det begynte å blåse opp, skal de ha dratt tilbake mot hytta, sier han.

Den 16 fot store aluminiumsbåten skal ikke ha hatt store problemene med sjøen, men i området blåste det utover kvelden opp til stiv kuling med regn gjennom natten.

– Vannscooteren og aluminiumsbåten skilte lag da de to på vannscooteren skulle bort i Bukta for å fylle opp tanken med bensin slik at scooteren skulle være klar neste dag, forklarer Grøttum.

Hva som skjedde videre, og hvorfor de to mennene havnet i vannet, mener nestlederen bare blir «spekulasjoner».

Redningsskøyter, helikopter og politibåt søkte etter mennene gjennom natten.

Vannscooteren ble funnet ved Øyenkilen klokken 4.37.

Dårlig vær

Leteaksjonen pågikk gjennom natten med mange involverte. Redningsskøyter, helikopter og politibåt søkte etter mennene, og vannscooteren ble funnet ved Øyenkilen klokken 4.37.

Sterk vind og høye bølger skapte utfordringer for søket.

– Området er også utfordrende med tanke på strøm, sier Samuelsen.

Været hadde imidlertid roet seg noe fra i natt og satte ingen begrensninger for søket videre.

Slik var forholdene på sjøen utenfor Hvaler like før midnatt, natt til lørdag:

Mennene er fra Sarpsborg, bekrefter ordfører Sindre Martinsen-Evje overfor VG.

– Vi har blitt kontaktet av politiet, og kommunens kriseteam er tilgjengelig. Dette er dypt tragisk, og våre tanker går til de pårørende, sier Martinsen-Evje.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken