RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savnede nordmenn i god behold

Foto: Jorid H. Nordmelan/Namdalsavisa
Sist oppdatert:
Bjarne Håkon Hanssens sønn og de andre savnede nordmennene etter jordskjelvet er funnet.

De savnede nordmennene etter jordskjelvet og tsunamien i Japan skal være i god behold. Dette opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

Dette betyr at sønnen til eks-statsråd Bjarne Haakon Hanssen, Jonas Hanssen (18), som er utvekslingsstudent i byen Sendai, er i god behold.

- Vi er selvfølgelig veldig glade nå. De siste dagene har vært kjempetøffe, forteller Jonas' mor, Rigmor Andersen til Nettavisen.

Hun fikk det gledelige nyheten ved 09.45 tiden søndag morgen.

- Ikke fått kontakt
Det er rektor ved skolen hvor Jonas er elev som har informert om at han er i god behold.

- Vi har fortsatt ikke fått kontakt med han, men vi har fått beskjed om at han har det bra, sier hun videre.

Andersen sier at det fortsatt kan gå litt tid før de kan få prate med sønnen, siden telefon- og nettsamndet er ødelagt etter jordskjelvet.

I god behold
Ved midnatt meldte Utenriksdepartementet om at de ikke hadde greid å oppnå kontakt med fire nordmenn som skulle befinne seg i de jordskjelvrammede områdene. En person ble funnet i natt, denne personen skal likevel ikke ha befunnet seg i et rammet område.

- Alle de vi er kjent med at opphold seg i området har vi kommet i kontakt med, eller fått pålitelig informasjon om, sier Frode Andersen i UD til VG Nett.

Håpet han var hjemme
I et intervju med Dagbladet søndag fortalte Bjarne Håkon Hanssen at de håpet at sønnen var hjemme hos vertsfamilien da jorskjelvet inntraff. Famlien skal bo om lag 20 kilometer fra kysten, og flodbølgen skal ikke ha nådd dit. Mye tydet også på at sønnen var hjemme, da han hadde vært pålogget på IP-telefonitjenesten Skype cirka en time før jordskjelvet inntraff.

Dødstallene stiger i Japan. Politi frykter at 10.000 personer er omkommet i området Miyagi nord i Japan. Dette skal være et av de hardest rammede stedene etter jordskjelvet.

- Det er ingen tvil om at antallet vil nå opp til 10.000, sier politisjefen i Miyagiregionen, skriver Sky News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere