RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savnede søstre sier de er villige til å dø i Syria

Sist oppdatert:
«Pappa, bare glem det. Det er for sent».

De to somaliske søstrene som har reist til Syria, sier de vil bidra til jihad og er villige til å dø for saken, forteller faren deres til NRK.

NRK var tirsdag kveld i kontakt med faren til de to søstrene. Han forteller at han er i Hatay i Tyrkia, en by få mil fra den syriske grensen. Han har fått signaler om at hans døtre er i samme by, og at de ennå ikke har kommet seg inn i Syria.

Vet du noe om saken? Tips oss!

«Det er for sent»
Den eldste datteren tok telefonen da han ringte, forteller han.

- Jeg prøvde å overbevise henne om at hun hadde gjort feil, men det gikk ikke. Hun avbrøt meg hele tiden og sa: «Pappa, bare glem det. Det er for sent.»

- Både i eposten og i telefonsamtalen fortalte hun at hun har reist til Syria for å delta i jihad og kanskje dø der. Hun er villig til å dø, forteller faren.

Nå får han ikke lenger kontakt med jentene når han ringer, forteller han.

De to søstrene på 16 og 19 år dro fra Norge til Syria i slutten av forrige uke. Faren sier han mener døtrene hans har blitt hjernevasket av noen i Norge, men han vet ikke av hvem.

- Begge to må ha blitt hjernevasket. Jeg vet ikke av hvem, men det må ha skjedd i Norge. Jeg kaller det hjernevasking når du blir overtalt av en eller flere personer som sier du må dra til Syria, å dø der. Det kaller jeg hjernevasking, sier faren til NRK.

Politiet har etterlyst jentene internasjonalt gjennom Interpol.

To drept i syriske kamper
Kampene fortsetter i området. Minst to personer ble drept i en tre dager lang skuddveksling i den libanesiske byen Tripoli. Kampene brøt ut da den syriske presidenten talte på TV.

Ifølge internasjonale nyhetsbyråer var det motstandere og støttespillere av den syriske presidenten Bashar al-Assad som støtte sammen i Tripoli i Libanon.

Skuddvekslingene varte i tre dager, og førte til at flere skoler i området ble holdt stengt mens familier la på flukt.

- To personer er drept. En av dem var et 13 år gammelt barn, den andre en 32 år gammel mann. 30 andre ble såret, sier en tjenestemann til AFP.

Sammenstøtene brøt ut mandag kveld da et intervju med Assad ble sendt på libanesisk TV.

Det 13-årige barnet skal være fra et nabolag som tradisjonelt har støttet Assad, mens mannen skal ha kommet fra et Sunni-nabolag som støtter opprørerne i Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere