På forskjellige nettsider og -grupper har venner av Oda Moe (15) lagt igjen sine siste hilsener til jenta som blir beskrevet som livsglad, sprudlende og alltid smilende.

Sjokk
«Savner deg vennen» og «Hvil i fred», sammen med kondolanser til familie og de nærmeste går igjen blant det som skrives på nettfora.

Flere uttrykker også sjokk og tristhet over årsaken til drapet, og forstår ikke hvordan det er mulig at 18-åringen gikk til det fatale skrittet og tok livet av sin yngre venninne.

Sendte SMS
Moe ble funnet drept i Skaun i Sør-Trøndelag søndag kveld, et drap som har rystet den lille kommunen dobbelt, ettersom gjerningsmannen var en venn av den drepte jenta.

Hva som var motivet for ugjerningen er ikke kjent, men den 18 år gamle mannen som er siktet i saken, har gitt en uforbeholden tilståelse.

Offer og gjerningsmann var naboer og kjente hverandre før den tragiske hendelsen. De to skal ha avtalt å gå på kino, men dit kom de aldri. Hva som skjedde i timene fra de møttes til Oda Moe ble funnet drept, er ennå ikke kjent.

Men deler av den tragiske kvelden er kartlagt.

Moe ble trolig drept mellom klokken 18 og 19 søndag kveld. Den siktede 18-åringen skal deretter ha sendt en tekstmelding til en kamerat, der han fortalte om drapet og hvor han hadde tenkt seg.

18-åringen skal også ha bedt kameraten gi beskjed til politiet, melder VG Nett.

Bekymringsmeldingen førte til at politiet sendte ut melding om bilen 18-åringen kjørte, og han ble stoppet i Oppdal 22.46. Han skal ha tilstått drapet på sin venninne og fortalt politiet detaljert hva som hadde skjedd tidligere samme kveld.

I mellomtiden hadde foreldrene til den drepte jenta kontaktet politiet for å melde henne savnet. Hun ble funnet ved travbanen i Skaun klokken 23.30.

Moe gikk ved 10. klasse på Skaun ungdomsskole. Den siktede 18-åringen var hjemme på perm fra førstegangstjeneste.

Utvides til overlagt?
- Vi har ingen grunn til å si at dette drapet er begått i affekt, sa fungerende lensmann Arve Nordtvedt til Nettavisen mandag kveld.

Siktelsen mot 18-åringen kan derfor komme til å bli utvidet fra forsettlig til overlagt drap.

- Den videre etterforskningen vil vise om vi vil utvide siktelsen.

Les: - Kan ha planlagt drapet

Varetekt
Tirsdag fremstilles 18-åringen for varetekt. Ifølge Trønder-Avisa vil ikke mannen komme til fengslingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett.

- Det var siktedes forsvarer som sa dette til oss. Så lenge vi ikke hører noe annet forholder vi oss til det, fortalte sorenskriver ved tingretten, Knut Almaas til avisen

Saken vil i stedet håndteres som kontorforretning, som betyr at dommeren på egen hånd, basert på dokumentasjon i saken, avgjør om siktede skal varetektsfengsles og eventuelt hvor lenge

I realiteten innebærer det at siktede og forsvarer godtar varetektsfengsling.