RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savner du Buffy?

Om ikke videregående var tøft nok i utgangspunktet, blir det ikke lettere av at byen din er invadert av vampyrer.
Om ikke videregående var tøft nok i utgangspunktet, blir det ikke lettere av at byen din er invadert av vampyrer. (TVNorge)
Nå er TV-vampyrene tilbake på High School.

(SIDE2:) Vampyrtrenden vil ingen ende ta, og nå er det TVNorge som satser på blodtørstige levende døde.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Onsdag kveld er det premiere på «The Vampire Diaries», en high school-serie om ei jente som, ikke alt for originalt, forelsker seg i en snill vampyr.

Tidlig ute
Men før «Twilight» eller «Buffy»-fansen hisser seg opp om blåkopier, så kan vi jo legge til at bøkene «The Vampire Diaries» er basert på, faktisk kom så tidlig som i 1991, og dermed før begge disse så dagens lys.

Les også: Vampyrene kommer!

Bøkene er skrevet at amerikaneren L.J. Smith, og handler om 17 år gamle Elena Gilbert som forelsker seg i den snille vampyren Stefan. Dessverre er også Stefans onde vampyrbror Damon interessert i vakre Elena, og det er klart for et blodig trekantdrama av dimensjoner.

Seersuksess
Serien blir produsert av den amerikanske TV-kanalen CW, som spesialiserer seg på ungdomsserier og blant annet lager «Gossip Girl», «Smallville», «One Tree Hill» og «Supernatural». Til tross for sterke konkurrenter ble «The Vampire Diaries» CWs mest sette serie i løpet av få måneder, og serien har oppnådd en respektabel gjennomsnittskarakter på 7.7 på Imbd.com.

Nærmere 6 millioner amerikanere fikk med seg pilotepisoden av serien, og den er allerede solgt til over 20 land.

Hot slemming
Mye av æren kan kanskje legges til hotte Ian Somerhalder (som du kanskje husker fra «Lost»). I rollen som den slemme Damon, får han ungjentene til å skjelve i buksene både på den ene og den andre måten.

Mannen bak serien er Kevin Williams som i sin tid skapte smått legendariske «Dawson's Creek», så her kan vi nok forvente oss mye hjertesmerte, dype samtaler og intens stirring ut i evigheten.

«The Vampire Diaries» har premiere på TVNorge, onsdag 6. januar, klokken 20.30. Les vår anmeldelse av serien i morgen på Side2.

I mellomtiden kan du kose deg med en liten smakebit her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere