Gå til sidens hovedinnhold

Savner Manglerud

Etter en omstridt tvangsflytting av dramalinja fra Manglerud til Bjørnholt er dramaklassen 3DRA foreløpig den eneste tredjeklassen på den nye skolen.

Bjørndal/Manglerud: Tredjeklassingene Sandra Butler og Charlotte Niklasson legger ikke skjul på at de savner gamleskolen Manglerud.

Bjørnholt Videregående sto innflyttingsklar i august og er dimensjonert for 1100 elever. Skolen er Oslos største med sine 28 000 m2 og hovedstadens første 8-13 skole.

Men hadde det ikke vært for 3 DRA, hadde ikke skolen vært en 8-13 skole dette skoleåret. Etter to år på Manglerud ble nemlig dramaelevene ufrivillig overflyttet til Osloskolens flaggskip på Søndre Nordstrand.

Selv ikke etter både underskriftskampanje og protester ga politikerne etter. Dramalinja flyttet derfor i høst fra Manglerud til Bjørnholt.

Ensomt

Etter et knapt halvår på Bjørnholt kan tredjeklasseelevene Charlotte Niklasson og Sandra Butler fortelle at de begge savner Manglerud.

Jeg savner folket der, sier Niklasson. Butler savner i tillegg en enkel, ukomplisert skolehverdag. Som eneste tredjeklasse på Bjørnholt synes de det er litt ensomt.

Begge skulle ønske at det hadde vært flere tredjeklasser på skolen, de er tross alt vant med flere på deres alder.

Også med tanke på russetida hadde det vært ålreit med flere jevnaldrende. Sandra Butler mener at det var dumt at dramalinjen ble flyttet. Hun synes dramarommene de hadde fungerte bra og at det var et godt samarbeid mellom linjene på Manglerud.

Dette kom spesielt godt frem i Manglerudrevyen hvor drama var en av de viktigste byggesteinene som dro lasset og bidro til å heve nivået. Manglerud hadde heller ikke huset dramalinjen i mange årene før den så ble flyttet fra skolen til fordel for Bjørnholt.

Bedret samhold

Niklasson mener også at de er eneste 3.klassen også har medført flere positive ting til klassen. Blant annet mener hun dette har bedret klassemiljøet og styrket samholdet innad i klassen.

Samtidig er Bjørnholt en skole hvor de tradisjonelle klasserommene er oppløst, og Butler misliker at de ikke har tilhørighet til et sted.

Det er vanskelig å ikke ha et eget oppholdsrom hvor klassen kan oppholde seg, kommenterer hun.

Undervisningsmessig bra

Samtidig mener de begge at det også er positive ting ved Bjørnholt. Niklasson synes det er deilig at alt er tilrettelagt her, og da for eksempel med tanke på de splitter nye dramarommene Bjørnholt huser.

Men Butler påpeker samtidig at hun har hørt flere også si at de savner de trygge dramarommene på Manglerud.

Jentene er begge enige om at det er undervisningsmessig bra på Bjørnholt. Butler synes mesteparten av lærerne de har er flinke. Hun mener også at det kan gi en følelse av at de har mer lekser nå enn på Manglerud fordi oppfølgingen av hver enkelt elev er tettere her.

Niklasson påpeker at teamarbeidet mellom lærerne fører til bedre kommunikasjon både lærerne i mellom og mellom elever og lærere. Butler er ikke helt enig med klassekameraten på dette punktet og mener derimot at kommunikasjonen til tider er dårlig begge veier og at dette i enden går utover elevene.

I sammenheng med at elevene har hver sin egne bærbare pc forventer lærerne at de skal sjekke læringsplattformen Fronter daglig og mange av beskjedene blir gitt her, noe som er uvant, mener hun.

Butler konkluderer med at de bærbare pcene både fører til at hun er motivert til å jobbe, men samtidig kan hun heller ikke nekte for at det også er lett å bli distrahert av pcen.

Vanskelig å komme i kontakt

Siden skolen er så enormt svær, finner de to jentene det vanskelig å komme i kontakt med folk. Delvis fordi de ikke kjenner mange fra før og fordi skolen er så ulik Manglerud, og også fordi dramarommene ligger litt avskjermet og atskilt til.

Butler mener Bjørnholt nesten blir "for stor". Hun mener det er vel og bra at man ikke går oppå hverandre og at man nesten alltid finner et rom å jobbe i når man trenger det, men at størrelsen fører til at man ofte ikke støter på folk man kjenner.

På spørsmål om jentene trives på Bjørnholten er ikke svarene som kommer direkte overbevisende. Men svar som "tja" og "jah", kan heller ikke karakteriseres som avkreftende, så det er tydelig at meningene ennå er delte i forhold til om flyttingen skulle funnet sted eller ikke.

Niklasson mener det er tydelig at klassen er preget av fartstid på en annen skole og at dette året på Bjørnholt blir som å oppleve første klasse om igjen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien